Samit u Trebinju zvanično otvoren - Petrović i Višković poručili da je Samit od velikog značaja ( FOTO ) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Samit u Trebinju zvanično otvoren - Petrović i Višković poručili da je Samit od velikog značaja ( FOTO )

Izvor: Herceg TV | Datum:16.03.2022.

Treći "Samit energetike Trebinje 2022" zvanično je otvoren u Trebinju. Ovogodišnji samit okuplja gotovo sve čelne ljude elektroprivrede iz regiona, a otvaranju je prisustovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

SET 2022 je otvorio direktor ERS-a Luka Petrović, koji je naglasio sada više nego ikada potrebno što više ovakvih skupova.

 

" Iskoristiću priliku da vas obavijestim da je usvojenom strategijom sektora RS do 2035.god, od strane NSRS, Planom razvoja ERS-a, koji se usvojen od strane Republike Srpske, kao i akcionim planom realizacije invensticionih projekata od strane Uprave ERS-a, predviđeno da u periodu 2019-2029 godine bude izgrađeno i pušteno u rad energetskih objekata, snage 1000 MW iz obnovljivih izvora, na području Republike Srpske" izjavio je direktor ERS-a Luka Petrović, naravno potencijali su mnogo veći, ali to će se nastaviti buduće generacije.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je SET postao jedan od najprepoznatljivijih i najznačajnijih skupova u regionu.

"Trebinje će biti mjesto razmjene iskustava i dijeljenje vizija. Ovo je prilika da se razgovara o brojnim aktuelnom temama iz oblasti energetike", izjavio je Višković.

Predsjednik Vlade najavio je da će Vlada RS nastaviti da podržava rast i razvoj kompanija RS.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: