ВУКАНОВИЋ: Милорад Додик је као Алијин посланик у рату стварао ФБиХ | Херцег Телевизија Требиње

Политика - Херцеговина

ВУКАНОВИЋ: Милорад Додик је као Алијин посланик у рату стварао ФБиХ

Извор: радио Требиње | Фото: радио Требиње | Датум:28.09.2016.

Да је Милорад Додик лажни патриота, који покушава да повећањем националних тензија и измишљањем издајника скрене пажњу јавности са горућих животних проблема, говори и први број Службеног гласника Федерације БиХ из јула 1994. године, који потврђује да је Додик био међу утемељитељима овог бошњачко-хрватског ентитета, рекао је Небојша Вукановић, на конференцији за новинаре која је данас одржана у просторијама СДС-а.

begenisic-i-vukan

„Након што су Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман 1. марта 1994. године под палицом Била Kлинтона потписали Вашингтонски споразум формирана је Федерација БиХ, циљем да се они уједине у борби против Срба и РС. 30. марта 1994. године одржана је сједница Уставотворне скупштине Федерације БиХ на којој је делегирано 160 посланика, од чега 95 Бошњака, 48 Хрвата и 17 осталих. Према подацима из Службеног гласника Федерације БиХ која је објављена 21. јула 1994. године, на листи посланика припадника осталих народа налазило се 9 подобних Срба који су били по вољи и аршинима Алије Изетбеговића, а међу њима био је и Милорад Додик из Лакташа, који је учествовао у стварању Федерације БиХ“, навео је Вукановић.

dodik-federacija

Вукановић је рекао да се поставља питање да ли је Милорад Додик издајник или патриота каквим данас покушава да се представи и да ли је могуће да Републику Српску искрено брани неко ко је у рату био делегат и стварао Федерацију БиХ.

Вукановић додаје да је Службени гласник Федерације БиХ један у мору докумената који показују да Милорад Додик није патриота који штити Републику Српску и њене интересе, већ да Републику Српску и лажни патриотизам користи као параван за бескрупулозну пљачку народа и државе.

„Овај документ открива да Милорад Додик већ двије деценије тајно и веома успјешно и на обострано задовољство сарађује са породицом Изетбеговић, некада са Алијом, сада са Бакиром, и да се последње игре око референдума и Уставног суда, пријаве, пријетње и хапшења, договорене са циљем да се уочи избора додатно хомогенизује гласачко тијело и добије неки предизборни поен. На грађанима је да одлуче да ли ће напокон да се пробуде и почну да вјерују својим очима, или ће и даље да ходе за слијепим вођом у дубоку провалију?“, закључио је Вукановић.


Категорија: Херцеговина

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: