Treći dan Samita energetike: Digitalizacija je naša budućnost | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Treći dan Samita energetike: Digitalizacija je naša budućnost

Izvor: HERCET RTV | Datum:18.03.2022.

U Trebinju se danas održava treći i završni dan ovogodišnjeg Samita energetike Trebinje 2022. Današnji samit otvoren je panelom Trendovi u energetici.


Na početku osmog panela, pričajući o digitalizaciji, direktor Priointer ITSS Sarajevo Bojana Omerović istakla je da su dva najvažnija faktora procesa digitalizacije finansijski troškovi i obrazovanje kadra. Prema njenim riječima IT sektor u sprezi sa energetikom pravi čuda, a neizostavna je i veza između IT sektora i građana. Kako pojašnjava, što većci broj grrađana treba ovrazovati jer je digitalizacija naša budućnost.
"Digitalizovan i stabilan energetski sistem može donijeti više koristi državama i sistemima." zaključila je svoje izlaganje Omerović.Pored digitalizacije, panelisti će danas diskutovati o decentralizaciiji, dekarbonizaciji i demokratizaciji tržišta.Danas će biti predstavljene tri panel diskusije. Poslije uvodnog panela slijedi diskusija o razvoju infrastrukture za elektromobilnost i uspostavljanje obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata i sigurnost snabdijevanja i tržište naftnih derivata u regionu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: