SzP: Trebinje ima obraz i nije na prodaju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SzP: Trebinje ima obraz i nije na prodaju

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:29.09.2016.

Drugog oktobra nisu obični izbori jer narod bira između „potčinjavanja i onih koji kažu da se Trebinje saginjati neće“, između „kriminala i prevaranata i časnog naroda, na drugoj strani, koji voli i želi da razvija svoj grad“, poručio je večeras kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević, sa centralne tribine ove koalicije.

szp4„Smanjili smo stopu nezaposlenosti sa 37,7% na 33,4%. Izvršili smo najveća četiri budžeta u istoriji Trebinja. Otvorili smo Trebinje, doveli veliki broj investitora, a imamo i najave novih. Naš je cilj 1.640 radnih mjesta za godinu i po dana i da stopu nezaposlenosti za četiri godine svedemo na jednocifren broj“, rekao je Vučurević.

szp8

On je dodao da je sve to ostvareno uz „krpljenje 10 miliona KM rupa koje je prethodna vlast napravila“ kroz budžetski deficit i uništavanje Bobar banke, te uprkos stalnim opstrukcijama kako bi se otjerali investitori iz Trebinja, poput zabrane prometovanja gradskog zemljišta i gradnje aerodroma i kargo centra na Zupcima, te posljednjeg pokušaja „pritiska na investitora Rodoljuba Draškovića da povuče svoju podršku“ aktuelnoj gradskoj upravi.

Uprkos tome, Drašković me je i danas zvao rekao – ja sam sa tobom i svojim narodom, vraćam se da ulažem u Trebinje i Hercegovinu“, rekao je Vučurević.

Vidomir Begenišić, nosilac liste SDS-a za Skupštinu grada, istakao je da SDS i SzP pred građane izlaze „uzdignuta čela i svijetla obraza“ jer je skoro sve ispunjeno što je prije četiri godine obećano. S druge strane, dodaje, kod političkih rivala očito je potpuno odsustvo ideje, osim „kada napadaju na one koji ne misle kao oni“, pri čemu svi ti pokušaji diskreditacije bez argumenata „djeluju otužno“.

szp7

„Narod ima dva izbora – našu opciju, gdje je u centru običan čovjek, jer smo i mi obični ljudi, a drugi je – politička opcija koja uopšte ne živi u ovom svijetu, već u svom virtuelnom svijetu i sa nezasluženo stečenim novcem od nas običnih građana“, poručio je Begenišić.

Nosilac liste PDP-a Ljubiša Krunić poručio je da je SzP okrenut izgradnji, mladima, borcima i budućnosti Trebinja „za razliku od drugih, čija je glava u Banjaluci“, dok je Momčilo Bodiroga, nosilac liste Pokret za Trebinje, istakao da je ova stranka dala punu podršku programu Slavka Vučurevića, kojim se „Trebinje gradi i ovdje najviše radi“, te da se u tom smislu ništa neće promijeniti ni nakon 2. oktobra, osim što će skupštinska većina biti dodatno osnažena.

„Ovaj veličanstveni skup je pokazao da Trebinje ima obraz, da Trebinjci nisu na prodaju“, poručio je Mladen Bosić predsjednik SDS-a, dodajući da nije lako ići protiv „razjarenog bika kriminala“, koji je spreman da brani stečeno bogatstvo i tako što će svoj narod gurati u nove sukobe u BiH.

Trebinje bira između dva karaktera i čovjeka – jednog narodnog, Slavka Vučurevića, i drugog vještačkog, koji sebe naziva snagom Srpske, a iza sebe nema ništa osim kradenog i korumpiranog novca“, rekao je Bosić.

szp6

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da „u nedjelju odlučujemo – da li hoćemo mafijašku ili normalnu državu“, te da je narod Trebinja još večeras donio odluku. On je rekao je da ponosan na Trebinje jer je u Srpskoj postalo „simbol slobode, časti i obraza“, a izvan granica „grad otvoren za privrednike i turiste“.

Trebinje danas izgleda drugačije nego prije četiri godine, čemu je ogroman doprinos dao Slavko Vučurević, rekao je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

„Ja znam koliko je miliona KM i evra – pritiskao strance, gurao, tražio – i dobijao. Trebinje će sa njim i u naredne četiri godine imati još više“, poručio je Ivanić.

Nebojša Vukanović iz Saveza za pravdu i red apelovao je na Trebinjce da 2. oktobra „ne pokleknu“ i ne zaborave „krvave tragove kurjaka“ koji su ostali širom Srpske, ali i Trebinju – kada je u Novoteksu „sedamsto porodica ostavljeno bez hljeba“ da bi dobili izbore 2010.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandić poručio je članstvu u Trebinju „da onaj ko ne glasa za Slavka Vučurevića nije član NDP-a“, a generalni sekretar SRS RS Darko Matijašević da su radikali Krajine uz Slavka Vučurevića i da su „Krajišnici i Hercegovci uvijek bili jedno“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: