Grad Trebinje: Prijavite svaki pokušaj kupovine, ucjene i mobinga za izborni glas | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Grad Trebinje: Prijavite svaki pokušaj kupovine, ucjene i mobinga za izborni glas

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:30.09.2016.

Povodom predstojećih lokalnih izbora, na kojem će, na 43 birališta i jednom biračkom mjestu u odsustvu i za nepotvrđene glasove, moći da glasa 30.215 punoljetnih građana Trebinja, iz gradske uprave danas upozoravaju građane da ne pristaju na izborne ucjene.

gradska uprava

“Proteklih dana učestale su prijave odnosno žalbe građana na ponašanje članova SNSD-a, koji obilaze kuće i stanove u gradu i okolnim mjesnim zajednicama, nudeći ukućanima novac ili neka materijalna dobra da bi na izborima glasali za SNSD. Nerijetko su te ponude praćene i prijetnjama, najčešće gubitkom posla ili nekih drugih prava. Pošto su u pitanju radnje suprotne članu 19.9, tačka «g» Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, preporučujemo vam da odbijete ponudu i odmah prijavite ljude koji su pokušali da Vas ucijene”, saopšteno je iz gradske uprave.

Kako se dalje navodi, prijave ucjenjivačkog ponašanja treba da se podnesu policiji ili tužilaštvu.

“Advokatski tim Gradske uprave će građanima u svakom momentu biti na raspolaganju. Isto važi i za zaposlene koji trpe mobing pretpostavljenih po pitanju lokalnih izbora. Obećavamo Vam da će nakon izbora i sprovedenog postupka svi učinioci takvih zabranjenih radnji odgovarati shodno zakonu”, poručuju iz gradske uprave.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: