Sindikalna organizacija organa uprave opštine Bileća na sjednici održanoj 28.3.2022.godine, jednoglasno je donijela odluku da se obrati za pomoć | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sindikalna organizacija organa uprave opštine Bileća na sjednici održanoj 28.3.2022.godine, jednoglasno je donijela odluku da se obrati za pomoć

Izvor: Radio Bileća | Datum:30.03.2022.

Sindikalna organizacija organa uprave opštine Bileća na sjednici održanoj 28.3.2022.godine, jednoglasno je donijela odluku da se obrati Vladi Republike Srpske, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, te Sindikatu uprave Republike Srpske sa apelom za pomoć u kojem se kaže:


,,Vjerujemo da ste upoznati sa izuzetno teškom finansijskom situacijom u opštini Bileća. Radnici opštinske uprave su poslednju platu primili za mjesec oktobar 2021.godine, a topli obrok za mjesec avgust, dok su niži budžetski korisnici poslednju platu primili za mjesec septembar. Ukupna dugovanja prema radnicima koji se funansiraju iz budžeta opštine zaključno sa mjesecom februarom 2022.godine iznose 1.189.615,85 KM u neto iznosu. Vrlo teškoj situaciji u kojoj se nalaze radnici svjedoče česta isključenja struje radnicima, kao i aktiviranje garancija od strane banaka za kredite radnika. Oko 280 radnika hrani svoje porodice od ovih plata, te se iskreno nadamo da ćete založiti sav svoj autoritet da izađemo iz ove, za nas, bezizlazne situacije.
Ukoliko se naš problem ne riješi bićemo prinuđeni da preduzmemo radikalne mjere te najavljujemo štrajk upozorenja za 5.4.2022.godine sa početkom u 12.00 časova.
Ovi putem Vas obavještavamo da ćemo, ukoliko ne naiđemo na vaše razumijevanje, iscrpiti sve zakonom predviđene mogućnosti, uključujući generalni štrajk i namirivanje naših potraživanja putem suda.
Na ove mjere smo prinuđeni jer su nam ugrožena osnovna egzistencijalna prava,, stoji u apelu za pomoć koji je Sindikalna organizacija organa uprave uputila Vladi, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave te sindikatu Republike Srpske.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: