Skupština grada – nakon obrade redovnih biračkih mjesta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština grada – nakon obrade redovnih biračkih mjesta

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:08.10.2016.

Centralna izborna komisija BiH objavila je rezultate glasanja za Skupštinu grada Trebinja, nakon obrade sva 43 redovna biračka mjesta na području grada.

novi-saziv-slika

Najviše glasova osvojila je lista Saveza nezavisnih socijaldemokrata, za koju se opredijelilo 7.274 ili 38,93% građana Trebinja sa redovnih birališta.

Partija demokratskog progresa osvojila je 3.198 ili 17,11% glasova, a Srpska demokratska stranka 2.252 ili 12,05% glasova.

Slijede Demokratski narodni savez sa osvojenih 1.497 ili 8,01% iSocijalistička partija sa 1.251 glasova ili 6,69% glasova.

Mandat u Skupštini grada osvojili su i Ujedinjena Srpska sa 727 ili 3,89% iPokret za Trebinje sa 699 ili 3,74% glasova.

Prema rezultatima glasanja sa redovnih biračkih mjesta cenzus je prošla iPartija ujedinjenih penzionera sa 575 ili 3,08% glasova.

Prema ovim rezultatima mandat namijenjen predstavnicima nacionalnih manjina pripao je Milki Butuliji sa 171 glasom ili 29 glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata Dragana Lučića.

Nevažećih listića bilo je 967.

mandati

Sastav Skupštine grada u narednom sazivu u najvećem dijelu već je poznat, iako bineobrađeni dio glasanja – putem pošte, u odsustvu, preko mobilnih timova i potvrđenim listićima – mogao nekima da pomrsi računicu, a drugima donese mandat više.

Najveća partija u Skupštini grada biće SNSD, sa 12 odborničkih mandata, koje su osvojili Gordan Mišeljić, Vaso Mijanović, Ljubica Miljanović, Mirko Ćurić, Milutin Mastilović, Srđan Simović, Dragoslav Banjak, Zdravko Butulija, Milica Ijačić, Miodrag Batinić, Dobroslav Ćuk i Željko Vučurević. U slučaju da se neki od kandidata odreknu odborničkog mjesta – ono će pripasti narednim sa najviše osvojenih glasova sa ove liste, a među njima su Blagoje Šupić, Marko Rikalo, Nenad Crnogorac…

Ukoliko ništa ne promijeni neobrađeni dio glasova, PDP će u novom skupštinkom sazivu predstavljati pet odbornika: Ljubiša Krunić, Lazar Vučković, Saša Borjan, Nenad Šarenac i Zdravko Kašiković, dok bi četiri mandata SDS-a trebalo da pripadnu Vidomiru Begenišiću, Dušanu Kovaču, Branku Butuliji i Slobodanu Prtilu.

Kako se ne očekuje da će aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini prihvatiti odbornički mandat – Butulijino mjesto trebalo bi da zauzme naredni kandidat po broju osvojenih glasova sa SDS-ove liste, a u konkurenciji su Mirjana Ratković i Borivoje Ninković – sa približnim brojem glasova osvojenim na redovnim biralištima.

Dva mandata za DNS osvojili su Petar Ivanković i Bojan Šapurić, a za Socijalističku partiju Rajko Ćapin i Goran Vukoje.

Najviše glasova unutar liste Ujedinjene Srpske pripalo je Milanu Jankoviću, koji će predstavljati najmlađu trebinjsku partiju u Skupštini grada. Za mandat Pokreta za Trebinje u konkurenciji su Momčilo Bodiroga i Miljan Vuković, koji nakon obrade redovnih biračkih mjesta ima samo dva glasa manje od Bodiroge.

Najviše glasova PUP-a osvojio je Đoko Tarana, koji će ponovo u skupštinske klupe, ukoliko neobrađeni dio glasova ne svede listu penzionera ispod izbornog cenzusa.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: