PETROVIĆ: SNSD NEMA NIKAKVIH STRAHOVA spreman za izbore, želimo legitiman izborni proces | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

PETROVIĆ: SNSD NEMA NIKAKVIH STRAHOVA spreman za izbore, želimo legitiman izborni proces

Izvor: Rejting.info | Datum:03.04.2022.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da se izbori u BiH moraju održati, te da je SNSD kao ozbiljna stranka apsolutno spremna za izbore i nema nikakvih strahova.

Petrović je istakao da je što se tiče Republike Srpske Izborni zakon BiH jasan i da problem imaju Hrvati, te da je očigledno da bošnjačka elita to zloupotrebljava i oduzima Hrvatima mogućnost da izaberu svoje autentične predstavnike u Predsjedništvu BiH.

Navodeći da se izbori moraju održati, Petrović je za ATV rekao da je jedini problem u Centralnoj izbornoj komisiji, koju su izabrali SDA, SDS, PDP i DF, a koja sada donose odluke u vidu zakona.

“Ova komisija nije izabrana konkursnom procedurom i zato je nelegalna. SNSD nije nervozan, samo želi legitimnost izbornog procesa”, rekao je Petrović.

 

On je ponovio da su tri nova člana CIK-a izglasali SDA, SDS, PDP i DF, o čemu sada niko ne priča i onda govore da je SNSD nervozan.

“Ne, mi nismo nervozni, mi samo želimo legitimnost izbornog procesa, a ovdje se stalno mijenjaju teze – da nama ne odgovara nešto, a oni uradili nelegitimnu stvar”, rekao je Petrović.

 

Kada je riječ o jedinstvenom nastupu političkih subjekata iz Srpske na nivou BiH, generalni sekretar SNSD-a je naglasio da se određeni dio njih ne može ubijediti da je Republici Srpskoj potreban jednistven nastup na nivou BiH.

 

“Zamislite da se napravi srpska lista za nivo BiH, ali ne možemo ih ubijediti ni da sjednu za sto, a kamoli da napravimo zajedničku listu”, rekao je Petrović.

 

Govoreći o proteklim lokalnim izborima, Petrović je rekao da je SNSD postigao najbolje rezultate, dobio je 41 odbornika više nego što je imao, zatim ima 42 načelnika, plus nova dva-tri koja su prišla SNSD-u, a ima i skupštinske većine tamo gdje nema gradonačelnike, poput Bijeljine i Banjaluke.

 

“Mogu da kažem da smo ‘posijani’ u 85 odsto opština Republike Srpske kao koalicija i odgovorni smo za rezultate našeg rada”, naveo je Petrović i dodao da u ovim kriznim vremenima imaju veoma uspješne lokalne uprave.SRNA


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: