Bosić napušta mjesto predsjednika SDS-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bosić napušta mjesto predsjednika SDS-a

Izvor: Blic.rs / BN televizija | Foto: Blic.rs / BN televizija | Datum:08.10.2016.

Mladen Bosić nije više lider SDS-a, objavljeno je nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a, održane danas u Doboju.

Bosić je, poslije objave da odlazi sa čela SDS-a, naveo da Glavni odbor upravo raspravlja o dinamici idućih koraka, odnosno na koji način i kada će stranka izabrati novog predsednika.

"Analizirali smo rezultate, koji su očigledno loši. Postoji mnogo razloga zašto je do toga došlo, a oni su u principu političke prirode", rekao je Bosić.

Dodaje da SDS nije vodio populističku politiku, nije raspirivao mržnju i dizao tenzije na nivou BiH.

"Vodili smo politiku koja je ukazivala na loše stanje u ekonomiji, na propast banaka, dužničko ropstvo u koje ide Srpska. Pokazalo se da je politika koju je vodio SNSD politika konflikta, a Dodikovi glavni saveznici su bili Bakir Izetbegović i Goran Salihović. Izetbegović zbog svojih aktivnosti oko ukidanja 9. januara kao Dana Republike, a Salihović zato što je poslednje sedmice pred izbore uputio poziv Dodiku na saslušanje zbog referenduma za koji Dodik nema nikakvu krivičnu odgovornost. Prije toga je uporno izbjegavao da ga pozove na saslušanje zbog kriminala za koji Dodik ima veliku odgovornost", smatra Bosić.

Drugi razlog izbornog poraza je što SDS nije uspio da pokrene obećanu borbu protiv korupcije i kriminala.

"Pokretanje tog procesa bila bi osnova za bilo kakvu budućnost RS, jer je to rak rana koja vodi u siromaštvo. Nisam bio svjestan na kakve sve otpore unutar institucija, pre svega pravosuđa i organa zaduženih za provođenje zakona, mogu da naiđem. Preuzimam odgovornost i zato sam saopštio Glavnom odboru da se povlačim sa mesta predsednika SDS. Ostaću na tom mestu do vanredne Izborne skupštine", istakao je Bosić.

On smatra da će SDS u predstojećem periodu doživjeti ozbiljnu rekonstrukciju.

Sjednica je održana na zahtjev dosadašnjeg predsjednika stranke Mladena Bosića, kojeg je 5. oktobra u potpunosti podržalo Predsjedništvo.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: