Сијарто: Санкцијама се не може остварити мир и стабилност на западном Балкану | Херцег Телевизија Требиње

Политика - Херцеговина

Сијарто: Санкцијама се не може остварити мир и стабилност на западном Балкану

Извор: RTRS | Датум:05.04.2022.

Стабилност БиХ је кључно питање и било би добро да сви то схвате, објавио је на својој Фејсбук страници министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.


 

Сијарто је нагласио да се "са друге стране стабилност не може постићи без мира међу државотворним народима, а они нису задовољни својом ситуацијом".

- Зато би било добро да се и наши европски пријатељи потруде и схвате размишљање људи који овдје живе умјесто импотентних међународних изјава - навео је Сијарто.

Сијарто је нагласио да "мир и стабилност на западном Балкану не може да се оствари санкцијама".

Министар спољних послова Мађарске је истакао да се "ни Додик ни лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић не могу лијечити стиском руке".

- Треба да разговарамо са њима, а не о њима. И ја исто радим данас у Мостару - поручио је Сијарто, додавши да ће на тај начин много боље да разумију ситуацију у БиХ и региону.

Сијарто је поручио да Мађарска води одговорну, добросусједску политику.

- Нама је у интересу да на западном Балкану влада мир и стабилност. За то су потребни и економски услови, због чега је Мађарска одлучила да предузме озбиљан програм економског развоја у БиХ и Републици Српској који ће се спровести на основу договора са Додиком - прецизирао је Сијарто.

Он је додао да ће већ овога мјесеца бити расписани конкурси у вези са овим програмом економског развоја, а у првом кругу предвиђено је да Мађарска обезбиједи 30 милиона евра за његово остваривање.


Категорија: Херцеговина

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: