DPS pobjednik izbora u Crnoj Gori | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

DPS pobjednik izbora u Crnoj Gori

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:17.10.2016.

Demokratska partija socijalista aktuelnog premijera Mile Đukanovića, relativni je pobjednik parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

069639

Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, DPS je osvojio 41,1 odsto glasova ili 35 mandata. Demokratski front dobio je 18 mandata, „Ključ“ i Demokrate po devet mandata, a SDP četiri mandata.
Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka po dva mandata Hrvatska građanska inicijativa i zbirna izborna lista albanskih partija po jedan mandat.
Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da opozicija ima 41 mandat, odnosno većinu u parlamentu.
Đukanović: Evropska koalicija imaće 42 mandata
Demokratska partija socijalista opet je pobijedila na izborima i nema sumnje da će, uz tradicionalne partnere, koalicija za evropsku budućnost Crne Gore imati 42 mandata, poručio je lider stranke Milo Đukanović.
– DPS je opet pobijedila na izborima. Na redovnim parlamentarnim izborima osvojili smo oko 159.000 glasova, odnosno 36 mandata. To je tačno duplo više od našeg prvog sljedećeg konkurenta koji je osvojio 18 mandata – rekao je Đukanović.
On je podsjetio da su tokom kampanje iz DPS-a govorili da brane Crnu Goru i poručio da je zadovoljan što su je odbranili, kao i pravo da slobodno upravljaju svojom budućnošću.
Crna Gora, dodao je on, nastavlja putem sigurne evropske budućnosti.
– Odmah nakon proglašenja zvaničnih rezultata izbora odgovorno ćemo pristupiti razgovorima sa potencijalnim partnerima i za kratko vrijeme, po mom uvjerenju, doći do konsenzusa koji će značiti formiranje vlade koja će se odgovorno pozabaviti ovim poslovima, sa naših 36 mandata i onima koji su tradicionalni koalicioni partneri – poručio je Đukanović.
Prema njegovim riječima, socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće najmanje po dva mandata, Albanci najmanje jedan, Hrvati jedan.
– Uz naših 36, nema nikakve sumnje da će koalicija za evropsku budućnost Crne Gore imati najmanje 42 mandata – naveo je Đukanović.
On je poručio da će DPS i dalje biti stameni oslonac državne politike Crne Gore i neko ko će sa odgovornošću i posvećenošću raditi na krucijalnim pitanjima razvoja društva.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: