Ćurić: Nema mjesta panici, Grad Trebinje je na raspolaganju svima za podršku (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ćurić: Nema mjesta panici, Grad Trebinje je na raspolaganju svima za podršku (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.04.2022.

Nakon snažnog zemljotresa od 5,7 stepeni po Rihteru, prvobitnog šoka i uznemirenosti, Hercegovina danas zbraja štete.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da, prema prvim informacijama, u Trebinju nema većih prijavljenih šteta, te se nadaju da će tako i ostati.

„Obišli smo Ljubinje, Berkoviće i Stolac, ljudi su prepadnuti i naša poruka je da nema razloga za panikom, ekipe su na terenu i pridržavamo se uputstava na lokalnom i republičkom nivou“, rekao je Ćurić.

On je dodao da su formirane komisije za procjenu šteta, koje obilaze teren.

„Nadležne službe obišle su oko 25 objekata u Trebinju, na kojim je pričinjena materijalna šteta. Riječ je o, uglavnom, manjim oštećenjima na zidovima i krovovima. Danas će se sanirati najnužnije, a sanacija će biti nastavljena i narednih dana“, objasnio je gradonačelnik.

Ćurić ističe da je gradski Štab i dalje prati situaciju i da su u stalnom kontaktu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem, Republičkim štabom za vanredne situacije i ostalim republičkim institucijama, koje će, kako je naveo, pružiti pomoć svim lokalnim zajednicama u Hercegovini u saniranju šteta od zemljotresa.

Prvi čovjek grada je podsjetio Trebinjce da su za prijavu šteta i njihovu sanaciju na raspolaganju i dalje besplatni brojevi telefona dežurnih službi našeg grada: 121 - Operativni centar, 123 - Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica, 122 - Policijska stanica Trebinje i 124 - Služba hitne medicinske pomoći.

Sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem razgovarala Vlatka Musić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: