Odbornici usvojili Izvještaj o realizovanim aktivnostima iz ''Strategije razvoja socijalne zaštite u gradu Trebinju'' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Odbornici usvojili Izvještaj o realizovanim aktivnostima iz ''Strategije razvoja socijalne zaštite u gradu Trebinju''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.05.2022.

Odbornici su na današnjem zasjedanju usvojili i Izvještaj o realizovanim aktivnostima iz “Strategije razvoja socijalne zaštite u gradu Trebinju 2018- 2023. godina (izvještajni period mart 2021- mart 2022).

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje istakla je da su svi akteri koji se bave pitanjima socijalne zaštite u našem gradu usmjereni ka poboljšanju socijalnog statusa građana.

“Ova Strategija se odnosi na sva ona lica koja imaju socijalni status, koji su ugrožena, ranjiva kategorija, naši korisnici se ne rangiraju da li su penzioneri ili nisu, nema diskrimancije bilo kog vida. Svi akteri iz sistema socijalne zaštite potpisali su Protokol o saradnji, na preporuku UNICEF-a”, navela je Skočajić.

Ona je istakla da su u, okviru projekta MAP, socijalno ugrožene kategorije izrazile više od 80 odsto zadovoljstvo radom Centra za socijalni rad Trebinje te da je, u ovoj oblasti, izvanredna i uloga Doma za stara lica u našem gradu.

“Velike nade polažemo i u rad mjesnih zajednica, od kojih dobijamo informacije sa terena, komšija o komšiji više zna nego što to mogu znati zvanične institucije”, kazala je načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje.

U narednom periodu, dodaje, učiniće se više na promociji prava za ranjive kategorije, a u narednoj Strategiji posebna pažnja biće usmjerena i ka samohranim starim ljudima.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: