32 člana trebinjskog NDP-a podnijeli ostavke | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

32 člana trebinjskog NDP-a podnijeli ostavke

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.10.2016.

Nakon nedavne odluke Predsjedništva Narodnog demokratskog pokreta o raspuštanju gradskog odbora ove stranke u Trebinju, danas su 32 člana trebinjskog NDP-a, na čelu sa Slobodanom Šarabom, podnijeli neopozive ostavke na članstvo.

ndp„Svojim potpisima nas trideset dvoje od ukupno 36 članova NDP-a potvrdili smo našu odluku, koju smo proslijedili u centralu partije, čime je prestao naš rad u Narodnom demokratskom pokretu. Povod za ovakav potez jeste odluka lidera NDP-a Dragana Čavića da raspusti naš gradski odbor 27. septembra, svega šest dana pred izbore, iako po statutu to pravo ima samo Predsjedništvo partije, čime nam je nanio značajnu štetu na izborima“, izjavio je Šaraba.
Čavićevu odluku Predsjedništvo NDP-a potvrdilo je 15. oktobra ove godine.
„Smatramo da Čavićeva odluka nije pravedna i isključivo je lična, a NDP je kažnjen jer nije podržavao zajedničkog kandidata Saveza za promjene u Trebinju Slavka Vučurevića, iako Savez za promjene, kao propali politički projekat, nije funkcionisao u više od 15 opština Srpske“, smatra Šaraba.
Kao primjer on je naveo Foču gdje SDS nije podržao kandidata NDP-a Zdravka Krsmanovića i Prnjavor, gdje PDP nije podržao kandidata SDS-a.
„I pored toga Mladenu Bosiću i Branislavu Borenoviću nije palo na pamet da raspuste tamošnje gradske odbore“, rezignirano je primjetio Šaraba.
Ističući da je trebinjski NDP kažnjen jer je „mislio trebinjski a ne banjalučki, slijedeći principijelnost političkog djelovanja“ Šaraba je dodao da je i Zdravko Krsmanović vršio pritisak na gradski odbor NDP-a jer je „trebinjski NDP mislio svojom glavom“.
„Svojevremeno smo tražili od Čavića da Krsmanovića, zbog katastrofalnog probosanskog stava po pitanju referenduma ali i lične kadrovske politike kojom je nanio nemjerljivu štetu NDP-a, isključi iz partije, ali je on, na žalost, na kraju stao na njegovu stranu“, rekao je Šaraba.
Predrag Pujić, sekretar gradskog odbora istakao je da je odluka o neopozivoj ostavi na članstvo donesena jer je „trebinjski odbor NDP-a izigran i prepušten samom sebi“.
„Dragan Čavić, koji nas je raspustio, kao lider partije nije priznao grešku i ponudio ostavku nakon izbornog poraza kao što je učinio Mladen Bosić, što dovoljno govorio o njemu“, smatra Pujić.
Na novinarsko pitanje kako će nekadašnje članstvo NDP Trebinje ubuduće djelovati, Slobodan Šaraba je istakao da nemaju rezervnu varijantu jer „nisu izašli iz NDP-a da bi ušli u drugu partiju“.
„Mi smo legitimno djelovali do 15. oktobra, kada nas je raspustilo Predsjedništvo. Nemamo rezervnu varijantu, na političkoj sceni Trebinja sada nema partije koja razmišlja trebinjski, koja ima program za razvoj Trebinja i Hercegovine. U našem gradskom odboru zajedno smo nekih osam godina, ostali smo pri dogovoru da ćemo i ubuduće djelovati zajedno, vrijeme će pokazati da li ćemo opet politički djelovati i na koji način. Za sada nemamo nijedan konkretan politički projekat oko kojeg bi se okupili“, zaključio je Šaraba.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: