Savjet ministara u četvrtak o projektima za Mostar | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Savjet ministara u četvrtak o projektima za Mostar

Izvor: RTRS | Datum:21.06.2022.

Savjet ministara razmatraće u četvrtak, 23. juna, inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat upravljanja čvrstim otpadom u Mostaru.


 

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, ministri će razmatrati inicijative za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o kreditu između BiH i Razvojne banke Savjeta Evrope za finansiranje projekta izgradnje kulturno-sportskog centra u Mostaru i za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke za projekat Koridor "Pet ce" dionica Ovčari-Mostar sjever.

Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Ministarstva odbrane i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji jedna je od tačaka najavljene sjednice.

Na dnevnom redu je i nacrt osnova za pokretanje inicijative za izuzeće BiH iz odredaba članova 15 i 20 Svjetske poštanske konvencije, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa biće razmatrani prijedlozi odluke o utvrđivanju namjene dijela sredstava uplaćenih od dozvola za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema i o dopuni tarife administrativnih taksi.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o odobravanju sredstava Tužilaštvu BiH iz tekuće rezerve za period april - juni ove godine, te na prijedlog Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve u 2022. godini.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o preraspodjeli dijela budžetskih sredstava u ovoj godini iz budžeta Ministarstva pravde u budžet Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH za period april - juni /600.000 KM/.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: