Otkazan poziv Tačiju u Beograd | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Otkazan poziv Tačiju u Beograd

Datum:21.04.2015.
Poziv Hašimu Tačiju za učešće na konferenciji 24. aprila u Beogradu je otkazan.
Tači je bio pozvan na skup „EU integracija Zapadnog Balkana: možemo bolje zajedno“ koju 24. aprila organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje.

Vlasti Srbije odgovorile su danas i zvanično kosovskim organima da Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i poternica, saznaje agencija Beta.

Isti izvor je za agenciju Beta kazao da je juče oficiru za vezu Beograda sa Prištinom stigao zvaničan zahtev iz Prištine da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu.

U skladu sa dogovorenim sporazumom o posetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd.

Petrit Seljimi je ranije danas prokomentarisao da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd.

Srpski zvaničnici proteklih dana su upozoravali da Tačijeva eventualna poseta nije usaglašena sa institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma.


Izvor: Beta/ IN4S PortalKategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: