Vučurević: Novom gradonačelniku ostavljamo milione donacija i stabilnu gradsku kasu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević: Novom gradonačelniku ostavljamo milione donacija i stabilnu gradsku kasu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.11.2016.

Dosadašnja gradska administracija novom gradonačelniku ostavlja 6,5 miliona evra dogovorenih donacija za završetak započetih radova, te stabilan budžet za 2016. godinu sa višim realizovanim prihodima od rashoda – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dosadašnji gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, koga će sutra, na mjestu prvog čovjeka našeg grada, zamijeniti novoizabrani gradonačelnik Luka Petrović.

vucurevic

„Zaključno sa 31. oktobrom Grad Trebinje je ostvario prihod od 18.267.296 KM i rashode u iznosu od 17.555.670 KM“, rekao je gradonačelnik Trebinja i dodao da do 31. oktobra nisu došli svi računi, te da se računa da može biti još rashoda i to u iznosu od oko milion KM.

Vučurević je istakao da Gradu Trebinju, od strane Hidroelektrana na Trebišnjici, nisu doznačena sredstva od hidroakumulacija za jul, avgust i septembar u iznosu od 860.396 KM, kao ni za oktobar od 272.420 KM, te dodao da nisu ostvareni ni prihodi za prodaju nekretnina u iznosu od 276.432 KM od strane ruskog investitora.

On ističe da budžetu u protekla dva mjeseca nisu doznačena sredstva od prodaje zemlje za jednog subjekta od 150.800 KM i drugog subjekta, koji je, kako je rekao Vučurević, usko vezan za aktuelnu politiku odnosno Savez nezavisnih socijaldemokrata – u iznosu od 316.000 KM.

Mi smo lagodno mogli da ostvarimo i budžet od 24.600.000 KM da se nije dogodila opstrukcija prodaje zemlje u kasarni Luka Vukalović, čime je opsturisano oko 2 miliona KM prihoda“, kaže Vučurević. On je demantovao pisanje pojedinih medija da nije bilo zainteresovanih za kupovinu zemljišta u nekadašnjoj kasarni i predočio podatke da je bilo devet zainteresovanih kupaca za dvije lokacije koji su željeli da licitiraju.

„Šta se dogodilo i zašto su odustali – nije mi poznato“, rekao je Vučurević.

„U toku je zaključenje ugovora za završetak rekonstruzkcije vodovoda Trebinje, Evropska unija je odobrila grant od milion evra za završetak postojećeg prečistača voda, u toku je rekonstrukcija Kulturnog centra  od strane turskog investitora ‘Tike’, a dogovorena je i donacija za izgradnju palate pravde u centru grada“, rekao je dosadašnji gradonačelnik Trebinja i dodao da je „vlada Češke donijela odluku da se završe radovi na dovođenju vode na zubačkom platou, čime bi se ovaj projekat u potpunosti završio“.

Sve ovo će biti i realizovano ukoliko moj nasljednik na mjestu gradonačelnika i njegovi saradnici ne budu ‘kvarili’ ovaj projekat“, rekao je on.

Vučurević: Petrović ne želi direktnu primopredaju

Vučurević navodi da je novi gradonačelnik Luka Petrović poslao poruku njegovim saradnicima da se naprave izvještaji o primopredaji, te da je od predsjednika Gradske izborne komisije zatraženo da provede rezultate izbora što je, kako je on rekao, pomalo neobično.

Prema Vučurevićevim riječima, novi gradonačelnik Luka Petrović nije izrazio želju da se direktno izvrši primopredaja.

„Petrović je poželio da dođe sutra i bez mog prisustva preuzme dužnost, a ja od danas nisam uposlenik Grada Trebinja“, rekao je u svom obraćanju novinarima dosadašnji gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: