Sa centralne tribina NPS – a poručeno: Bićemo najveće iznenađenje u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sa centralne tribina NPS – a poručeno: Bićemo najveće iznenađenje u Hercegovini

Izvor: rejting | Datum:18.09.2022.

 

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je večeras u Trebinju da je politika ove partije – politika mira i razgovora, a da je cilj koalicije NPS – Pokret Uspješna Srpska – Prva SDS osvajanje dovoljnog broja mandata za formiranje kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Banjac je rekao novinarima u Trebinju da NPS na predstojećim opštim izborima može ostvariti direktan mandat i da će u Izbornoj jedinici devet biti najveće iznenađenje.
“Cilj naše koalicije je osvajanje četiri poslanička mandata u Narodnoj skupštini, a obilazeći opštine i gradove u Srpskoj možemo slobodno reći da ćemo ostvarit taj cilj”, rekao je Banjac, koji je i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan.

On je istakao da Hercegovina ima ogroman hidro i energo potencijal i da će NPS insistirati na tome da se završe projekti putne infrastrukture.

Predsjednik Gradskog odbora NPS-a u Trebinju i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Jovica Vlatković rekao je novinarima da će, ukoliko postane narodni poslanik, raditi na promociji kulture i nauke.

On je istakao da će se zalagati u narednom periodu za razvoj lokalne zajednica kroz energetski sektor.

Sekretar Prve SDS i kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske Rajko Papović rekao je novinarima da je osnovni zadatak ove koalicije očuvanje i jačanje Srpske i njena stabilnost u okviru Dejtonskog sporazuma, te jačanje veza sa Srbijom.

On je najavio da će se u Hercegovini zalagati za razvoj privrede i infrastrukturnih projekata.

Večerašnjoj tribini u Trebinju prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: