CENTRALNA TRIBINA UJEDINJENE SRPSKE: Rješenja koja smo ponudili prepoznata su od strane građana | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

CENTRALNA TRIBINA UJEDINJENE SRPSKE: Rješenja koja smo ponudili prepoznata su od strane građana

Izvor: radio Trebinje | Datum:22.09.2022.

Ujedinjena Srpska predstavila je sinoć na centralnoj tribini u Kulturnom centru Trebinje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 9 i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3.

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 3 je istakao da očekuje da će pored jednog sigurnog mandata biti dovoljno glasova za kompenzaciju u Narodnoj i Parlamentarnoj skupštini.

„U ovom momentu po našim procjenama imamo direktne mandate u sedam Izbornih jedinica, od čega u dve Izborne jedinice - Banjaluka i Birač očekujemo dva mandata, te jedan siguran mandat u Parlamentarnoj skupštini. Ti rezultati su nam samo povod da nastavimo voditi kampanju na isti način i da je dovršimo na najbolji mogući način. Ujedinjena Srpska je sa pete postala treća najjača politička partija“, rekao je Stevandić.

Ujedinjena Srpska podržava kandidate SNSD-a za inokosne funkcije - Milorada Dodika za predsjednika RS i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Naši koalicioni partneri za inokosne funkcije imaju prednost u odnosu na opozicione kandidate, a prednost ovih kandidata osigurana je podrškom Ujedinjene Srpske. Rješenja koja smo ponudili u ekonomskom, društvenom, energetskom i privrednom sektoru prepoznata su od strane građana, ali mi smatramo da uvijek možemo bolje”, naveo je Stevandić.

 

Milan Kovač, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9 kaže da je Ujedinjena Srpska odavno već spremna za postizborni period.

„Mi smo već pripremili nacrt zakona o zabrani raspolaganja državnim kapitalom u javnim preduzećima od strateškog interesa za razvoj Republike Srpske, jer vjerujemo da ćemo tako najbolje zaštiti resurse i ravnomjerno razvijati svaki dio Republike Srpske. Rješenja u oblasti poljoprivrede koja već postoje, moraju biti podignuta na viši nivo, i u okviru zakona da daju bolju garanciju za zaštitu društva i poljoprivrede”, rekao  je Kovač.

Mijat Šarović, kandidat ove stranke za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3 je istakao da je Ujedinjena Srpska kohezivni politički faktor u RS.

„Stranka koja misli na svakog čovjeka u RS i bez obzira na različita mišljenja, svaki građanin RS je značajan i svaki pedalj Srpske je bitan i time nemamo pravo da kalkulišemo”, naveo je Šarović.

Večerašnjoj centralnoj tribini u Trebinju prisustvovao je i predsjednik Gradskog izbornog štaba SNSD-a Mirko Ćurić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: