Cvijanović: Od snage SNSD-a i koalicije zavisiće snaga Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Cvijanović: Od snage SNSD-a i koalicije zavisiće snaga Republike Srpske

Izvor: Rtrs | Datum:24.09.2022.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da vlast Srpske dolazi punog srca u Nevesinje jer zna šta su uradili ovdje.

 

 

"Hvala vam za velike pobjede koje smo zajedno donijeli i za Nevesinje i Hercegovinu i našu Republiku Srpsku. Upoznala sam ovdje divne i čestite ljude i uvijek sam znala da se povjerenje ne smije izdati i zato ga nikada nismo izdali. Danas ovaj grad izgleda neuporedivo bolje nego prije. Ljudi zaslužuju to, ali i naša Republika", rekla je Cvijanovićeva.

 

Ona je istakla da je vlast čuvala nadležnosti, ali i povećavala plate, penzije, poboljšala život građana u svim oblastima, te navela da će od snage SNSD-a i koalicije zavisiti snaga Republike Srpske.

 

"Očuvali ste svojim izborom institucije Republike Srpske, očuvali ste Srpsku i zato je svako naše okupljanje samo dobar znak za Republiku Srpsku. Treba nam još jedna pobjeda", rekla je Cvijanovićeva i dodala da zna da će 2. oktobra dobiti podršku u Nevesinju.

 

Cvijanovićeva je poručila da se ni ona, ni Dodik, ni bilo ko iz SNSD-a ne boji da se bori za Republiku Srpsku.

 

"Dodik nema protivkandidata jer on upravlja procesima. Nemam ni ja protivkandidata jer je Mirko Šarović cijeli život proveo sa glavom zabijenom u pijesak, dok sam se ja borila i nikada mi nije bilo mrsko da branim interese Srpske. I sada ću u Sarajevu biti desna ruka svim našim ljudima jer smo mi tim. Srpska ne može naprijed ako ima rascjepkanu vlast i ako im je važnije da se pravdaju ambasadorima, a ne vama, jer smo mi vama odgovorni", istakla je Cvijanovićeva.Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici tri Radovan Višković rekao je da je najvažnije imati jak tim, koji je u Nevesinju predvođen Milenkom Avdalovićem, Ilijom Tamindžijom, Milosavom Uljarevićem i da rezultati ne mogu izostati.

 

"Naša vizija je svijetla budućnost - da gradimo objekte u Nevesinju koji će omogućiti bolji život našim unicima i praunucima. To su kapitalni infrastrukturni projekti koji će povećati bar za trećinu budžet opštine. Tu je HE `Dabar` o kome se priča posljednjih 50 godina, a za manje od 20 dana imaćemo potpisan ugovor sa Kinezima za izgradnju", naveo je Višković.

 

On je dodao da je potpisao koncesiju za izgradnju solarne elektrane u Nevesinju, najveće koja se koja se gradi, te podsjetio na vjetroelektranu i brojne projekte koji se realizuju u Nevesinju i Hercegovini.

 

"Sve su su to projekti koji će vama i vašoj djeci obezbjediti budućnost", rekao je Višković i pozvao Nevesinjce da daju podršku Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović i svim kandidatima na listama za parlament BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske jer su dokazali da se znaju boriti za svoju zajednicu i za srpski narod.

 

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Ilija Tamindžija podsjetio je na brojne projekte koji su realizovani posljednjih godina - sportska dvorana, putevi, vodovod, obnova škola, elektro-mreža, rasvjeta i drugo.

 

On je poručio da Nevesinje u budućnosti očekuju benefiti duplo veći od sadašnjeg budžeta i da građani neće osjetiti energetsku krizu koja će tresti svijet.

 

On je pozvao građane da podrže Željku Cvijanović kako bi i ona po stupanju na novu funkciju pružila podršku Hercegovini i odblokirala projekte.

 

"Prije Milorada Dodika ovdje se nije ništa radilo i on će ovdje imati ogromnu podršku u čemu će nam pomoći i naši koalicioni partneri", rekao je Tamindžija.

 

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović rekao je da Nevesinje nikada nije bilo uvezano sa Srpskom i Srbijom kao sada.

 

"Ovaj grad je neprepoznatljiv od prije deset godina i danas. Sređen je, osvijetljen. Došlo se do mnogih sela, do crkava. Mnogo je bilo priče da se neće graditi tunel Dabar, danas najduži tunel na Balkanu. To je poduhvat koji su podržali Milorad Dodik i Željka Cvijanović i to treba da imamo na umu. Mnogi su ovdje vladali prije nas, ali nikada Nevesinje nije imalo ovo što ima sada. To je ono što ostaje iza riječi SNSD-a", naveo je Petrović.

 

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Nevesinje Milosav Uljarević rekao je da je mnogo urađeno u proteklom periodu.

 

"Uspjeli smo da gradimo bolje Trebinje i Nevesinje. Da bismo to uspjeli povezali smo se sa republičkim institucijama, sa Trebinjem i zahvaljujući Miloradu Dodiku uvezali smo se sa Srbijom čija je podrška vidljiva na svakom koraku", rekao je Uljarević i obećao da će SNSD raditi za bolje Nevesinje.

 

On je dodao da je danas izbor lak.

 

"Kada sam prije pet-šest godina pitao da li smo spremni na promjene bio je veliki aplauz. Sada aplaudirajte za te ljude. To su Dodik, Cvijanović i Ilija Tamindžija", rekao je Uljarević.

 

 

 

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: