Vučurević: Nadam se da će novi gradonačelnik smoći hrabrosti da mi lično prenese svoje impresije, pa ćemo zajedno pred javnost | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević: Nadam se da će novi gradonačelnik smoći hrabrosti da mi lično prenese svoje impresije, pa ćemo zajedno pred javnost

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:11.11.2016.

U cjelosti prenosimo saopštenje za javnost Slavka Vučurevića, bivšeg gradonačelnika Trebinja:

Primopredaja dužnosti i službenih akata podrazumijeva jedan formalni civilizacijski čin koji se obavlja u službenim prostorijama lica koje predaje dužnost, a u interesu lokalne samouprave i većine njenih građana. Licem u lice. Luka Petrović je odbio taj susret, iz samo njemu znanih razloga, a ja to tumačim krajnjim nevaspitanjem, inače provjerenom vrlinom njegovog karaktera. Kako drukčije. Ovaj veliki borac za prava porodice i ubrzano zapošljavanje odmah je po ulazu u Gradsku kuću konstatovao da u njoj ima viška zaposlenih. Uz njega su bili njegovi novi šef kabineta, nova sekretarica i novi vozač. Dakle, nova tri zaposlena. Toliko o stupanju na dužnost novoizabranog gradonačelnika. No, da ne zaboravim. Pitam se da li u HET-u ima dovoljno stolica za onih sedamdesetak novozaposlenih i znaju li ti sretnici koji su im radni zadaci. Nisam siguran ima li to donekle veze sa gubitkom HET-a od 7,1 milion maraka u prvih devet mjeseci ove godine. I to baš pred izbore. No, Vukan je najbolje upoznat sa ovom materijom, pa ko je zainteresovan najbolje je da njega konsultuje. On je napisao čitave knjige o HET-ovoj hajdučiji.

vucurevic

O manjku ili višku u budžetu ne bih sad polemisao sa novopridošlim gradonačelnikom. Iz pristojnosti sačekaću da se detaljnije upozna sa ovom materijom. Nakon toga možemo razgovarati. Samo ga podsjećam da smo mi, Savez za promjene, prije četiri godine, startovali sa minusom od pet i po miliona maraka, nestalih sa Bobar bankom. Neka se malo prisjeti i onog njegovog potpisa na hipoteku vezanu za gradski stadion. Vrijeme će pokazati ko je za sve to kriv, mada je to već poznato. I pored svih opstrukcija i destrukcija od strane republičke vlasti mi smo pozitivno poslovali. Trebinje je u svakom pogledu napredovalo. Sve je ažurno dokumentovano. U interesu građana očekujem da će sada HET ispunjavati bar one zakonske obaveze prema gradu. Kao visokopozicionirani funkcioner u toj ustanovi i koji izuzetno dobro zna baratati s parama, Petrović to može omogućiti. Naravno, ne mislim da po gradu pravi toalete vrijedne desetine hiljade maraka kao u HET-u, niti da krpi korito kanala kroz Popovo polje za HE Čapljina. Nije to šupalj lavor. I pored svega, razumijem ga. Jer, zna se gdje je komandni centar i za koga je HET krava muzara. A njemu, Luki, valja sačuvati položaj i privilegije. Pogotovo sada.

Samo ću na kraju podsjetiti na ono što sam prije neki dan izjavio medijima, a to je da je Gradska uprava novoj vlasti ostavila 6,5 miliona evra donacija za investiranje u započete projekte, te stabilan budžet sa većim prihodima od rashoda. Nadam se da će novi gradonačelnik smoći hrabrosti da mi lično prenese svoje impresije, pa ćemo zajedno pred javnost. Mislim da je to korektnije i civilizovanije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: