CENTRALNA TRIBINA: Socijalistička partija, NDP i SNP – Očekujemo podršku Trebinja i Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

CENTRALNA TRIBINA: Socijalistička partija, NDP i SNP – Očekujemo podršku Trebinja i Hercegovine

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.09.2022.

Socijalistička partija, Narodni demokratski pokret i Srpski narodni pokret koji na predstojećim opštim izborima nastupaju u koaliciji predstavili su sinoć na centralnoj tribini u Kulturnom centru Trebinje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 9 i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3.

Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije i nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 6 izjavio je da je ova partija dosljedna potrebi da pomogne razvoj svih dijelova Republike Srpske, sa akcentom na razvoj energetike u Hercegovini, te da očekuje jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini RS u Izbornoj jedinici 9.

On je istakao da je u Hercegovini do danas ugovorena izgradnja novih energetskih objekata u vrijednosti od dvije milijarde i 200 miliona KM.

"U Trebinju je planirana izgradnja tri solarne elektrane, a ti objekti biće izgrađeni i u ostalim mjestima regije u narednih pet godina, od kojih će imati veliku korist, jer će koncesiona naknada biti korištena za njihov razvoj“, naveo je Đokić.

On je istakao da je vlast bila vrlo odgovorna u prethodnim godinama i u Hercegovini i Trebinju, te izrazio uvjerenje da će zbog toga dobiti jedan novi vid podrške u Trebinju.

"Siguran sam da ćemo imati najmanje jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini RS i vidljiv ostatak za kompenzacionu listu", rekao je Đokić.

On je naveo da ova koalicija podržava kandidate SNSD-a za inokosne funkcije - Milorada Dodika za predsjednika RS i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Rajko Ćapin, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici 9 je istakao da kroz svoje programe promovišu dobro poznate principe ove partije - humanost, solidarnost i jednakopravnost za sve građane.

„Mi smo socijalisti i neko ko intenzivno, kontinuirano i najiskrenije zastupa interese čestitog i dobrog čovjeka. Neko ko se zaista do kraja i bezrezervno daje toj ideji. I u prošlom i ovom narednom periodu dokazaćemo da ljudi imaju potpuno pravo što nam ukazuju povjerenje. I sa pobjedom na ovim izborima i osvojenim mandatom u Izbornoj jedinici 9, bićemo neko ko će imati razloga da slavi“, naveo je Ćapin.

Biljana Dragičević, kandidat ove stranke za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3 kaže da će se njeno političko djelovanje, ukoliko bude izabrana, zasnivati na jačanju i očuvanju, kao i na socijalnom i ekonomskom razvoju Republike Srpske.

Večerašnjoj centralnoj tribini u Trebinju prisustvovao je i predsjednik Gradskog izbornog štaba SNSD-a Mirko Ćurić, kao i predstavnici svih ostalih koalicionih stranaka okupljenih oko SNSD-a.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: