Evo ko će u skupštinske klupe iz Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Evo ko će u skupštinske klupe iz Hercegovine

Izvor: Bileca.online | Datum:05.10.2022.

Kada je riječ o budućem sastavu Narodne skupštine Republike Srpske prema preliminarnim rezultatima CIK-a BiH na uzorku od 87,11% još uvijek se ne može tačno sa sigurnošću reći ko će u skupštinske klupe.

Kako nezvanično saznajemo od više političkih partija koje imaju rezultate brojanja i svoje kalkulacije iz Izborne jedinice devet u skupštinsku klupu će tri poslanika SNSD-a, dva poslanika SDS-a, i po jedan poslanik Socijalističke partije (SP) i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Po kalkulaciji koju imamo u skupštinsku klupu će aktuelni Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović iz SNSD-a koji je i rekorder po broju glasova u Izbornoj jedinici devet. Ukoliko vrati mandat u skupštinske klupe će Milica Ijačić. U skupštinske klupe iz SNSD-a sješće i Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija iz Nevesinja. Treći poslanik iz SNSD-a koji će takođe naredne četiri godine biti u skupštinskim klupama je dr Nenad Lalović iz Foče.

Povratnik u skupštinske klupe je SDS-ov Vukota Govedarica iz Gacka, a u Narodnu skupštinu će i Ognjen Bodiroga ispred fočanskog opštinskog odbora SDS-a.

Socijalističku partiju (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred Izborne jedinice devet predstavljaće aktuelni direktor Elektrohercegovine Ognjen Kuljić iz Nevesinja.

Listu za pravdu i red predstavljaće aktuelni poslanik te liste Nebojša Vukanović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: