Petrović: Višak zaposlenih u Domu zdravlja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Petrović: Višak zaposlenih u Domu zdravlja

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:15.11.2016.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović formirao je stručnu komisiju koja će sprovesti internu kontrolu za sagledavanje trenutnog stanja u Domu zdravlja, u kojem je zatekao dugovanja od oko sedam miliona KM.

Petrović je Srni rekao da je iz izvještaja direktora te zdravstvene ustanove, Ljiljane Radojčić, saznao da je za vrijeme njenog mandata od dvije i po godine rukovodstvo napravilo tri miliona KM dodatnih dugova.

Petrović je ukazao i na problem prekomjernog broja zaposlenih u ovoj ustanovi gdje trenutno rade 154 radnika, napominjući da je prema pravilniku Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske višak njih više od 40.

"Prema broju stanovnika, ta ustanova treba da ima pet stomatologa, a tamo je zaposleno njih devet. Direktor Doma zdravlja mi je rekla da neki stomatolozi rade privatno. I niko nema snage da im kaže – kako to da ti radiš privatno, a hoćeš i platu iz Doma zdravlja. Ovdje neko mora da to kaže i ako neće ona, onda će doći neki novi direktor da im kaže istinu", rekao je Petrović.

On je istakao da je sasvim jasno da direktor i uprava Doma zdravlja nisu smogli snage da prave program rehabilitacije ili spasenja ove ustanove.

"Da bi pomogli ovoj ustanovi i da se ne bi nastavilo njeno dalje urušavanje prioritetno sam formirao stručnu komisiju koja će, u što kraćem roku da utvrdi postojeće stanje", rekao je Petrović, napominjući da komisiju čine ljekari sa dugogodišnjim radnim iskustvom.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: