Lazanski: OVK naređenje za napad u Makedoniji dobio iz Vašingtona | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Lazanski: OVK naređenje za napad u Makedoniji dobio iz Vašingtona

Datum:23.04.2015.
Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski ocijenio je da Albanci sa Kosova nijesu zauzeli policijsku stanicu u Lipkovu iz obijesti, niti iz hobija, već da su za to dobili nalog iz Vašingtona kojem je iz političkih i ekonomskih razloga potrebna stalno nemirna Makedonija.

Sve zavisi od toga šta će Vašington da im kaže. Ako Vašingtonu odgovara nestabilna situacija u Makedoniji, onda će se ovo ponavljati“, rekao je on.

Lazanski je ukazao da  napad Albanaca, koji je makedonski MUP okvalifikovao kao teroristički, može biti usko povezan sa namjerom Vašingtona da spriječi realizaciju gasovoda Turski tok iza kojeg stoji Rusija.

To znači da, ako gasovod Turski tok iz Rusije dođe to Turske, ako prođe kroz Grčku, onda je Makedonija ta koja treba da odobri trasu budućeg gasovoda. Moguće je da neko na Zapadu sad namjerno talasa situaciju u Makedoniji da bi ta buduća trasa gasovoda bila dovedena u pitanje i ne bude realizovana zbog trusne Makedonije“, ukazao je Lazanski.

On je napomenuo da je sve prisutnije i glasnije zagovaranje tzv. velike Albanije usmjereno ka istom cilju Vašingtona, a to je da po svaku cijenu spriječi Rusiju da uđe na prostor jugoistočne Evrope, i politički i ekonomski.

Otud i podržavanje priče o ‘velikoj Albaniji’ i podstrekavanje tenzija u Makedoniji“, rekao je Lazanski.

On je naglasio da Albanci mogu biti ostrašćeni, ali da sami nikada neće preduzeti ništa spontano.

Sve rade onako kako im je servirano iz Vašingtona i situacija u Makedoniji će se odvijati onako kako Vašington želi“, zaključio je Lazanski.


Izvor: Agencije/IN4SKategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: