Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima Svjetske banke | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima Svjetske banke

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:16.11.2016.

Gradonačelnik Luka Petrović se sastao sa predstavnicima Svjetske banke, koji su zainteresovani da finansiraju projekat navodnjavanja Trebinjskog polja.

luka_petrovic_sadstanak_15-11-16_18

Ovim projektom, u kome pored Hidroelektrana na Trebišnjici učetvuju i Grad Trebinje i Vode Srpske, obuhvaćeno je 1100 hektara obradivih površina i preko 1000 domaćinstava.

Gospodin Petrović je rekao da je ova investicija od opšteg značaja i interesa stanovnika koji žive u mjestima koje projekat obuhvata. „Posebno je značajno što će ovim projektom, koji obuhvata cijelo Trebinjsko polje, biti omogućeno stabilno i sigurno navodnjavanje, a riješiće se i problem vodosnabdijevanja u onim selima koja imaju problem sa vodom.“

Današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te Voda Srpske i Hidroelektrana na Trebišnjici, a prethodili su mu prezentacija projekta, te obilazak terena na kojem će se projekat realizovati.

Realizacija ovog projekta očekuje se u naredne dvije do tri godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: