Ko su poslanici iz Hercegovine? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ko su poslanici iz Hercegovine?

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.10.2022.

Prema utvđenim rezultatima CIK BiH iz izborne jedinice 9, kojoj pripada i Trebinje, Hercegovina će imati deset poslanika u budućem sazivu Narodne skupštine RS.

Tri direktna mandata osvojili su kandidati SNSD-a, Luka Petrović koji je dobio ubjedljivo najviše glasova u ovoj izbornoj jedinici, te Ilija Tamindžija i Nenad Lalović.

Tri poslanika imaće i Lista za pravdu i red, sa koje je direktan mandat osvojio Nebojša Vukanović, a kompezacijske Zagorka Grahovac i Đorđe Vučinić.

Dva poslanika iz Hercegovine u novom sazivu Narodne skupštine RS sješće u klupe ispred SDS-a, Vukota Govedarica i Ognjen Bodiroga, a obojica su osvojila direktan mandat.

Socijalističku partiju Petar Đokić- NDP-SNP će iz izborne jedinice 9 predstavljati Ognjen Kuljić, a Socijalističku partiju Srpske – Maksim Skoko. Socijalisti su, takođe, osvojili direktne mandate.

Prema utvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, u Parlamentarnoj skupštini BiH iz izborne jedinice 3 – Republika Srpska, kojoj pripada i Hercegovina, sjedaće pet poslanika.

Dva direktna mandata osvojili su kandidati SNSD-a: Radovan Višković i Miroslav Vujičić, a direktan mandat pripao je i Darku Babalju iz SDS.

Kompezacijske mandate dobili su Nenad Grković sa Liste za pravdu i red i Edin Ramić iz SDA.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: