PETROVIĆ: Ne može se ukrasti pobjeda pobjedniku – Opozicija u škripcu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

PETROVIĆ: Ne može se ukrasti pobjeda pobjedniku – Opozicija u škripcu

Izvor: HERCEG RTV | Datum:25.10.2022.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da je opozicija šokirana i da je nakon kontrolnog brojanja glasova očito da nema neregularnosti o kojoj su govorili i narod obmanjivali, te poručio da se ne može ukrasti pobjeda pobjedniku.

Petrović je u izjavi za Herceg TV rekao da je očigledno da je povjerenje građana ubjedljivo dobio Milorad Dodik, a da je opozicija mislila da će im kontrolno brojanje donijeti pobjedu, te da će se otkriti neregularnosti  što se ispostavilo apsolutno netačnim.

 
„Prosto smo šokirani da neko može toliku energiju da uloži u laž, a sve kako bi odložili preliminarne rezultate.Očito je da su sada došli u vremenski škripac, da su kontrolnim brojanjem glasova ustanovili da nema nikakvih odstupanja“, rekao je Petrović i istakao da  nije namjera da  se ponovi glasanje već je namjera da se neko proglasi kradljivcem, a sve na osnovu paušalnosti.

On je naglasio da je logično  da je tema cijelog izbornog procesa Milorad Dodik.

„Opozicija koristi paušalne izjave bez argumenata .Oni su sabrali svoje glasove, vidjeli da ne mogi da imaju većinu u Narodnoj skupštini,  predsjednika Republike Srpske…Sigurno da ima uticaja stranog faktora koji njima daje vjetar u leđa, ali se ne može prekrajati izborna pobjeda“, rekao je Petrović, dodajući da ništa ne može promijeniti rezultat  i da opozicija mora da „proguta izborni poraz“.

Kaže da opozicija ne zna kako da siđe sa te stepenice gdje su se popeli, ali da će morati  jer će izgubiti povjerenje građana.

„Ponovljeni izbori opoziciji ne odgovaraju. Odgovarju samo da se ponove na pojedinim mjestima. Siguram sam da bi ih građani kaznili neizlaskom .Znaju da je nemoguće pobijedti i da mogu da izgube sa još većom razlikom“, mišljenja je Petrović.

Poručuje da se vlast ne može skloniti lažima, paušalnim izjavama, već da se to mora raditi na civilizovan način, sa argumentima za obaranje nekog rezulatata.

„Ubijeđen sam da građani jedva čekaju da se proglase rezultati.Građni su podržali politiku Republike Srpske, a  ova politika ima kadrove koji mogu da nose  sve izazove i pritiske.Nastavljamo dalje da Republika Srpska  živi, a ne da bude u nestabilnosti ili da bude ugrožena“, rekao je Petrović i podsjetio da je u Trebinju  11.000 građana  reklo da ova vlast treba da nastavi, da ovi ljudi mogu da naprave kvalitetan život.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: