Gradonačelnik Petrović sastao se ponovo sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Gradonačelnik Petrović sastao se ponovo sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:19.11.2016.

Gradonačelnik Luka Petrović sastao se ponovo sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave kako bi razgovarali o načinima prevazilaženja problema nastalih nerealnim planiranjem budžeta za 2016.godinu, te o realizaciji budžeta za 2017. godinu.

Rezultat slika za luka petrovic

Predstavnici Sindikata upoznati su sa činjenicom da nedostaje 4 miliona KM, kao i da Ministarstvo finansija RS nije odobrilo rebalans. Upravo zbog toga, budžet za 2017. godinu biće usklađen sa onim iz 2016. godine.

Pored toga, samo ove godine primljena su 92 nova radnika, a Upravna inspekcija poništila je čak 33 rješenja o radu, jer prilikom prijema nije ispoštovana procedura. Među njima je i 6 djece poginulih boraca, za koje je Gradonačelnik rekao da će biti prioriteti za zaposlenje čim se prevaziđe budžetska dubioza.

Luka Petrović je prisutne izvjestio da načelnici odjeljenja vrše novu sistematizaciju radnih mjesta i da je evidentan višak od 46 radnika, kojima čak budžetom za 2016. godinu nisu ni planirana sredstva za plate.

Predstavnici Sindikata će biti uključeni u sve procese koji se tiču sistematizacije i odluka o prestanku radnog odnosa, što će biti novina u radu, jer za prethodne četiri godine Sindikat nije uopšte bio uključen i bio je potpuno marginalizovan.

Gospodin Petrović je na sastanku najavio i promjenu postojećeg kolektivnog ugovora, u smislu da se radnici ocjenjuju i pozitivno i negativno, što bi uticalo na stimulaciju i radni učinak.

Trenutno se pronalzi način da se obezbijede sredstva za isplatu oktobarske plate, a budući da punjenje budžeta nije išlo prema planu rebalansa, moraju se iznaći i sredstva za naredne dvije plate.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: