KONSTITUTIVNA SKUPŠTINA U ČETVRTAK – Ovo su novi funkcioneri i načelnici odjeljenja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

KONSTITUTIVNA SKUPŠTINA U ČETVRTAK – Ovo su novi funkcioneri i načelnici odjeljenja

Izvor: Trebinje live | Foto: Trebinje live | Datum:22.11.2016.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Trebinja biće održana u četvrtak, 24. novembra, a na njoj će biti izabrani novi predsjednik skupštine, zamjenik gradonačelnika i radna tijela skupštine.

gradska administracija trebinjeNovi predsjednik skupštine doći će iz redova Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

Na čelu zakonodavnog tijela našeg grada biće Dragoslav Banjak, dosadašnji direktor Gimnazije „Jovan Dučić“.

dragoslav banjak direktor gimanzije jovan ducic

Banjak je krajem avgusta doktorirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu i dobio zvanje doktora tehničkih nauka iz oblasti geologije.

Trebinjska skupština imaće po prvi put i dva potpredsjednika lokalnog parlamenta. Na konstitutivnoj sjednici biće izabran jedan potpredsjednik i to Bojan Šapurić iz Demokratskog narodnog saveza /DNS/. Drugi potpredsjednik moraće da sačeka usvajanje novog Zakona o lokalnoj samoupravi.

tribina-dns-gorica-1

Šapurić je najmlađi odbornik u Republici Srpskoj. Zaposlen je u Elektroprivredi Republike Srpske. Studira pravni fakultet.

Najjačoj stranci po broju osvojenih glasova na proteklim izborima pripašće i funkcija zamjenika gradonačelnika. Na to mjesto, po prijedlogu gradonačelnika Luke Petrovića, skupština će u četvrtak izabrati Mirka Ćurića.

izborni-inzenjering-1

Ćurić je diplomirani ekonomista i trenutno obavlja dužnost direktora trebinjske filijale Poreske uprave Republike Srpske.

On je na nedavno održanim izborima osvojio odbornički mandat, ali je isti vratio. Umjesto njega u skupštinskim klupama sjedaće Željko Vučurević.

Dok je gradonačelnik bio Dobroslav Ćuk, Ćurić je bio šef Odsjeka civilne zaštite.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana i radna tijela skupštine.

Skupštinsku većinu činiće 11 odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a i SP-a, te po jedan odbornik Partije ujedinjenih penzionera RS, Ujedinjene Srpske, Pokreta za Trebinje i predstavnik nacionalnih manjina Milka Butulija.

KO SU NOVI NAČELNICI ODJELJENJA?

Raspodjela odjeljenja skupštine grada, maltene, već je završena. Od sedam odjeljenja SNSD-u će pripasti tri – prostorno uređenje, opšta uprava i inspekcija i poslovi komunalne policije, socijalistima finansije, Pokretu za Trebinje privreda i društvene djelatnosti, DNS-u stambeno-komunalno.

Najvažnije odjeljenje Gradske administracije – finansije, u narednom periodu vodiće Janja Ćapin iz SP-a.

Na čelu Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam biće Marko Rikalo iz SNSD-a, dok će novi načelnik Odjeljenja za opštu upravu biti Gojko Grče, takođe, iz SNSD-a.

SNDS-u će pripasti i Odjeljenje za inspekcijske i poslove komunalne policije. A na čelu će biti nekadašnji prvi vatrogasac grada i aktuelni šef civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ Miodrag Batinić. On je osvojio odbornički mandat, a u skupštinskim klupama zamijeniće ga Nenad Crnogorac.

Stambeno-komunalni poslovi pripali su DNS-u. Njihov prijedlog je diplomirani ekonomista Branka Sarić.

Zoran Milošević i dalje će ostati na čelu Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Načelnika Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja predložiće trebinjska Boračka organizacija. Ime budućeg načelnika ovog odjeljenja biće poznato u narednih nekoliko dana.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: