Hoće li Hercegovina dobiti ministra i ko ima najveće šanse? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Hoće li Hercegovina dobiti ministra i ko ima najveće šanse?

Izvor: Atv | Datum:10.11.2022.

Sve glasnije su priče da bi Hercegovina konačno mogla dobiti svog predstavnika u Vladi Republike Srpske. Ništa protiv nema ni još uvijek aktuelni premijer.

“Hoće li u narednoj Vladi možda biti neki Hercegovac? Što se tiče predsjednika Vlade nemam ništa protiv . Hercegovina je to zaslužila, građani Hercegovine zaslužili, izborni rezultati pokazali. Još nismo pričali o kadrovskim rješenjima”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Ipak po Hercegovini se priča i licitira sa imenima. Najviše se pominju istaknuti SNSD-ovci, prednjači ime Gačanina Srđana Milovića, a Trebinjci u ministarskoj fotelji vide i Luku Petrovića. Jedan Trebinjac će na čelo NDP pa su ga lokalni portali već smjestili u Vladu a to je Bojan Šapurić. Niko od pomenutih na ovu temu ne želi da govori. Građani kažu da je njihova regija ministarsku fotelju odavno zaslužila.

U Vladi Srpske Hercegovaca nije bilo odavno. Ako im i ovaj put izmakne ministarska fotelja nade se polažu u poslanike, kojih je nikad više.

– Malo Nevesinje, ali ovaj mandat tri poslanika, očekujete li procvat?

“Ja samo čekam kada će poslanici donositi milione u Nevesinje. Ja nisam opterećen nikakvim političkim dilemama ja ih posmatram kao poslanike koji su rođeni u Nevesinju i koji rade i stvaraju u Nevesinju i koji će donositi dosta dobra Nevesinju”, rekao je Milenko Avdalović, načelnik Nevesinja.


Jug Srpske u ovaj saziv šalje rekordan broj trinuna, čak deset. Stižu iz različitih tabora pa zanimljivih hercegovačkih duela neče faliti. Zanimljivo je ovih dana po hercegovačkim preduzećima i ustanovama, mnoge direktorske fotelje su klimave pa je licitacija imenima glavna tema.

Atv


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: