Trebinje: Dragoslav Banjak novi predsjednik Skupštine, Mirko Ćurić zamjenik gradonačelnika | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Trebinje: Dragoslav Banjak novi predsjednik Skupštine, Mirko Ćurić zamjenik gradonačelnika

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:24.11.2016.

Polaganjem zakletve i potpisivanjem izjava odbornika, danas je počeo sa radom novi saziv trebinjskog parlamenta. Skupštinom će predsjedavati SNSD–ov Dragoslav Banjak, dok je mjesto potpredsjednika Skupštine pripalo DNS-ovom Bojanu Šapuriću

srn2016-11-24_125595_1-800

Banjak je rekao da očekuje da će novi skupštinski saziv raditi u interesu i na dobrobit građana, te da će odbornici imati konstruktivne prijedloge i kulturu dijaloga.

Rad novog saziva Skupštine u naredne četiri godine, gradonačenik Luka Petrović vidi kao radnu klimu, korektnu atmosferu, ozbiljnost i kulturu. Luka Petrović je danas položio svečanu zakletvu i građanima poručio da se neće pokajati što su ga izabrali. Na posao se kreće odmah,  a među prvim zadacima je i smanjenje funkcionarskih plata za 30 odsto, napominjući da će njegova mjesečna primanja, umjesto 4.000 KM, biti 2.800 KM.

Za zamjenika gradonačelnika tajnim glasanjem izabran je Mirko Ćurić, dosadašnji direktor Poreske uprave u Trebinju, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada Velibor Bodiroga.

Svojih mandata odrekli su se odbornici SNSD-a Ljubica Miljanović i Mirko Ćurić, a na njihova mjesta sjeli su Blagoje Šupić i Željko Vučurević

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, pozvao je odbornike na jedinstvo i efikasan rad, izražavajući nadu da će ovaj skupštinski saziv podržavati sve dobre ideje i projekte.

Novo skupštinsko rukovodstvo poručilo je da će prioriteti u njihovom radu biti uspostavljanje dobre komunikacije i saradnje u skupštinskim tijelima kako bi sjednice bile dobro pripremljene, a prijedlozi i programi na pravi način predstavljeni građanima Trebinja.

Novi saziv trebinjskog parlamenta broji 29 odbornika, od čega će opoziciono djelovati samo 10 odbornika PDP-a i SDS-a, najavljivano je iz ovih stanaka. No, ni to više nije izvjesno. Već je konstitutivna sjednica podgrijala nagađanja da će podršku većini dati i neki odbornici SDS-a i PDP-a. Glasanje je bilo tajno, osim za sekretara skupštine,  ali su brojke govorile da 10 odbornika opozicije ne glasa na isti način.

Koalicija SNSD-DNS-Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska i Partija ujedinjenih penzionera, sa ukupno 17 odbornika, imaće većinu u Skupštini grada.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: