Privatnici ponudili 52 radna mjesta za zbrinjavanje tehnološkog viška | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Privatnici ponudili 52 radna mjesta za zbrinjavanje tehnološkog viška

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.11.2016.

Privatni preduzetnici iz Trebinja sinoć su, na sastanku sa predstavnicima Gradske uprave, ponudili 52 radna mjesta za zbrinjavanje tehnološkog viška radnika u administraciji grada, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović.

tb-privatnici

„Mi ćemo vrlo brzo uraditi kvalifikacionu strukturu ljudi koji mogu da se zaposle u ovim preduzećima i izložiti na oglasnoj tabli Grada Trebinja. Svi koji se proglase tehnološkim viškom imaće prednost prilikom zapošljavanja, a ukoliko se ne popuni ponuđeni broj, biće radnih mjesta i za druge koji žele posao u ovom gradu“, rekao je Petrović.

On je dodao da se za ponuđena radna mjesta uglavnom traži srednja stručna sprema, ali da ima zahtjeva i za visokoobrazovanim kadrom.

„Trebinjskim preduzetnicima smo prezentovali strategiju razvoja Trebinja za 2017. i do kraja mandata 2020. godine kako bi privatni sektor u ovom gradu mogao da usmjeri svoje kapacitete, kadrovske resurse i finansijske planove u istom cilju u kojem i mi želimo da vodimo ovaj grad“, rekao je Petrović dodajući da je za stvaranje boljih uslova za razvoj realnog sektora u Trebinju neophodno poboljšati komunikaciju i zajednički sagledati probleme, te tragati za rješenjima.

Sastanku su, kako je naglasio, prisustvovala 92 privatna preduzetnika iz Trebinja, a dogovoreno je da se sastaju svako šest mjeseci.

petrovic-i-curic

Kako je ranije saopšteno iz Gradske uprave, 46 zaposlenih u gradskoj administraciji, za koje nisu planirana sredstva za plate u tekućem budžetu, trebalo bi da bude proglašeno tehnološkim viškom, ali će Grad Trebinje, prije raskida ugovora, svima pokušati da obezbijedi alternativno radno mjesto.

Rade Vučković, direktor „Ubla tursa“, ističe da je na raspolaganje ponudio pet radnih mjesta: četiri za kvalifikovana vozača, čija se plata kreće između 1.000 i 2.500 KM, te jedno za mehaničara, čija bi primanja bila oko 1.800 KM.

„Veliki je problem što su radnici ovakvih kvalifikacijama u deficitu. Što se našeg preduzeća tiče, spremni smo da primimo nove radnike odmah poslije nove godine, a možda i prije“, kaže Vučković.

Dragan Anđelić, direktor „Agrofina“, rekao je novinarima nakon sastanka da broj potrebnih radnika u ovom preduzeću još nije definisan, te da zavisi od poslovnog plana i razvojnih projekata u narednom periodu.

„Pitanje je ko će od radnika opštine htjeti da radi u polju. To je već malo teže očekivati, jer svaku platu kod nas treba zaraditi“, kaže Anđelić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: