Projekat izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema u Trebinju se nastavlja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Projekat izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema u Trebinju se nastavlja

Izvor: Grad Trebinje/Herceg TV | Foto: Grad Trebinje | Datum:30.11.2016.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, održao je sastanak sa predstavnicima JU Vodovod, nadležnim predstavnicima gradskog Odjeljenja za urbanizam i prostorno planiranje i predstavnicima iz HET-a vezano za realizaciju Projekta izgradnje sistema vodosnabrijevanja u Gradu Trebinju. Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika, Mirko Ćurić.

Realizacija Projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije Republike Srpske se u Trebinju sprovodi kroz tri komponente. Prva komponenta je već završena i njom je obuhvaćena izgradnja rezervoara Krš sa dva vodovodna kraka prema Srednjoškolskom centru Trebinje i naselju Vinogradi.

Kako kaže gradonačelnik Trebinja, u sljedećoj fazi će biti realizovana druga komponenta koja treba da se ugovori do kraja ove godine. Ovom komponentom će biti obuhvaćen pravac Podgljivlje-Potklisje i zamjena cjevovoda do naselja Podvori u Gorici.

U okviru treće komponente biće zamijenjen cjevovod od male brane "Grančarevo" u Gorici, starom trasom željezničke pruge, do Kamenog mosta.

Po mišljenju stučnih lica, posljednja komponenta je najobimnija i najvažnija, jer uz izgradnju cjevovoda obuhvata i izgradnju dva rezervoara na brdu Crkvina - jedan za grad, a drugi za naselja Gornje Police i Gučinu.

"Dogovoreno je da se ova treća komponenta izmijeni u dijelu trase koja će biti položena u buduću trasu obilaznice grada Trebinja, a koja će ići iznad naselja Gučina. U tom smislu je naloženo da se izvrši izmjena i dopuna projektnog zadatka, da se dostavi dopunjena projektna dokumentacija i da se na taj način razvoj vodovodnog sistema Grada Trebinja uskladi sa vizijom grada Trebinja koja u smislu infrastrukture obuhvata izgradnju nove obilaznice", rekao je nakon sastanka gradonačelnik Luka Petrović.

DSC 6388 800

On je dodao da je učesnicima sastanka juče naloženo i da se ispita stabilnost i propusnost postojećeg sistema tehničke vode, te da se ponudi prijedlog rješenja za izgradnju sistema tehničke vode na desnoj i lijevoj obali rijeke Trebišnjice, kako bi se omogućila instalacija novog sistema za navodnjavanje zelenih površina u gradu Trebinju, za što su već predviđena sredstva u Nacrtu budžeta Grada za 2017. godinu.

Kada su u pitanju rokovi za izvršenje radova, Petrović je rekao da će se pratiti planirana dinamika predviđenih procesa i rokova za izvršenje zadataka koji su unaprijed definisani projektom.

"Očekujemo da na ovaj način potpuno riješimo pitanje vodosnabdijevanja i sistem tehničke vode koji će nam služiti u narednih 30 godina," konstatovao je juče gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: