Utvrđena nova poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području grada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Utvrđena nova poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području grada

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.12.2022.

Skupština grada na 15. redovnoj sjednici danas je usvojila odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada Trebinja u 2023. godini, koja podrazumijeva povećanje poreske stope sa 0,10 na 0,18 odsto, a usvojena je i odluka o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Trebinja na dan 31.12.2022. godine.

Reagujući na opaske opozicije da je povećanje cijene poreske stope dodatno opterećenje za građane Trebinja, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je evidentno da veliki broj ljudi u našem gradu treba dodatno da se oporezuju, jer je to svojevrsni porez na luksuz, na kvadrat više.

„Čuli smo od uvodničara Momira Šarenca da četvoročlana porodica, koja živi u stanu od 80 kvadrata, ne plaća porez. Znamo da je cijena kvadratnog metra nekretnine danas mnogo viš, nego prethodnih godina. To nije udar na socijalne kategorije, nego na one koji imaju više nekretnina“, rekao je Ćurić.

Odbornici su većinom glasova odbacili amandman PDP-a, po kojem bi građani sa prijavljenim mjestom prebivališta u Trebinju plaćali porez od 0,10 odsto.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: