Stara nova gatačka vlast | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Stara nova gatačka vlast

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:01.12.2016.

Svečanim polaganjanjem zakletvi i potpisivanjem izjava počeo je sa radom novi saziv gatačke skupštine. Što se tiče kadrovskih rješenja, skoro da su preslikane od prethodne četire godine. Zamjenik gradonačelnika je opet PDP-ov Radoica Antunović, a skupštinom će predsjedavati Jovan Kovačević. Promjenio se samo odnos snaga u parlamentu.

U Gacku ništa novo, ili sve očekivano. Ovu opštinu i u naredne četiri godine vodiće isti ljudi na čelu sa načelnikom Milanom Radmilovićem, koji je polaganjem zakletve krenuo u svoj 5 mandad. Ima minimalnu većinu, ali smatra da to neće biti problem, ruku saradnje pruža i opoziciji.

Do ostvarivanja postavljenih ciljeva, Ramilović će u narednom periodu raditi sa istim timom. Za svog zamjenika opet je predložio PDP-ovog Radoicu Antunovića, a skupština sa 10 glasova ZA prihvatila je prijedlog.

Nisu se promijenili ni predsednik skupštine, kao ni potpredsjednik i sekretar. Gatačkom Skupštinom će u naredne četiri godine predsjedavati Jovan Kovačević. Potpredsjednik je opet odbornik SRS RS - Kosta Milićević, a sekretar Dragan Jegdić. Ipak, nije sve ostalo isto. Odnos snaga u parlamentu se promijenio 10 – 7, u odnosu na ranijih 11 - 6.

U novom sazivu, gatački parlament broji 19 odbornika. Skupštinsku većinu čini 10 odbornika SDS, PDP i SRS RS, a opoziciono će djelovati jedan odbornik DNS-a, dva odbornika iz Socijalističke partije i 6 odbornika SNSD-a.

Što se tiče načelnika odjeljenja, samo je jedna promjena u odnosu na prethodne 4 godine. Umjesto Ranka Markovića za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabrana je Zorica Supić.

Radmilović je opet privredu, finansije i društvene djelatnosti povjerio Draganu Papoviću, Prostorno planiranje i civilnu zaštitu Aleksi Zelenoviću, a Inspekcijske poslove Dragici Jovović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: