Milenko Avdalović bio u studijskoj posjeti Švedskoj | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Milenko Avdalović bio u studijskoj posjeti Švedskoj

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.12.2016.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović, završio je studijsku posjetu Švedskoj koju je organozovalo švedsko udruženje lokalnih vlasti i regija u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Ovaj projekat finansiraju vlade Švedske i Švajcarske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Tokom trodnevne posjete, delegacija od 17 načelnika i gradonačelnika iz BiH boravila je u Geteborgu i Borasu gdje su razmijenili iskustva i dobre prakse lokalnih zajednica u Švedskoj.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović, kaže da su se upoznali sa švedskim sistemom lokalne uprave, te pravnim i administrativnim okvirom donošenja odluka.

Bilo je riječi i o načinima uvođenja građana u procese upravljanja, te preporukama kako da se poboljša dijalog između građana i vlasti – dodao je Avdalović.

Ukupna vrijednost prve faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ na novou BiH iznosi oko 14,5 miliona maraka. Šest mjesnih zajednica opštine Nevesinje – Luka, Pridvorci Bijenja, Kifino Selo, Drežanj i Zovi Do mogu očekivati ulaganje od oko 130.000 KM, pri čemu će 30% sredstava obezbijediti opština.

Avdalović naglašava da će kod UNDP-a kandidovati još nekoliko infrastrukturnih projekata za koje očekuje pozitivan odgovor.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: