Za djecu poginulih boraca nova radna mjesta od 1. januara 2017. godine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Za djecu poginulih boraca nova radna mjesta od 1. januara 2017. godine

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:12.12.2016.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović sastao se danas sa šestoro djece poginulih boraca, kojima je upravna inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srpske poništila rješenja o radu.

„Do ove situacije doveo je bivši gradonačelnik Slavko Vučurević neregularnim prijemom tih radnika. U toku svog mandata primio je 135 radnika u Gradsku upravu. Vjerujem da je i za ovih šestoro mogao naći vremena i riješiti regularno njihov status, ali njemu to vjerovatno nije bilo u interesu. Mi smo danas odlučili da poništimo sporna rješenja o njihovim radnim mjestima po nalogu Upravne inspekcije, ali smo istovremeno i pozvali ove mlade ljude na sastanak“, rekao je Petrović.

Sastanku su prisustvovali Marić Sanja, Koprivica Marselina, Miletić Svijetlana, Bubalo Bojana, Vukosav Dražen i Đurica Ivana, svi djeca poginulih boraca i njih smo riješili na način da svoj radni status nastave u nekoj od javnih ustanova i preduzeća Grada.

Zbog nemogućnosti da ostanu u Gradskoj upravi, oni će biti raspoređeni u sljedeća preduzeća: Vodovod a.d, JU Kulturni Centar Trebinje, JU Centar za informisanje i obrazovanje, JU Dom mladih, JU Trebinjesport i JU Bazeni Trebinje.

„Nismo željeli da ove porodice ostanu bez posla i da time bude ugrožena njihova egzistencija“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Na današnjem sastanku određen je i datum kada će ova djeca početi da rade na novim radnim mjestima, a to je 1. januar 2017. godine.

„Načelnici odjeljenja takođe su imali zadatak da naprave novu sistematizaciju radnih mjesta po svojim odjeljenjima, međutim desio se jedan problem gdje Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti nije ispoštovalo moje instrukcije da porodice poginulih neizostavno moraju imati prioritet tokom sistematizacije radnih mjesta. Tom prilikom je bez posla ostao gospodin Igor Dabić, takođe dijete poginulog borca. Zbog ovih propusta mi smo se danas opredjelili da on kao inženjer poljoprivrede nastavi svoje zaposlenje u novoformiranom Agrarnom fondu“.

DSC 6605 800

Ova djeca poginulih boraca su neregularno primljena, međutim mi smo pronašli rješenje, to je naša moralna obaveza. U budućnosti ćemo zaposlenja iz porodica poginulih boraca prebaciti na boračke organizacije i boračka udruženja, koji će imati za zadatak da prečešljaju svoje baze podataka neriješenih slučajeva u Gradu Trebinju i da po tom spisku vrše zapošljavanje i određena pomaganja - istakao je gradonačelnik i dodao da se akcenat mora staviti na porodice iz kojih do sad nije bilo zaposlenja. On je napomenuo i da ova lica neće moći biti zaposlena u Gradskoj upravi nego u drugim gradskim preduzećima.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: