VUKANOVIĆ SE OBRUŠIO NA POSLANICU U INVALIDSKIM KOLICIMA MILICU IJAČIĆ: ‘Ustani pa reci’, poručio djevojci koja ne može da ustane na svoje noge 12 godina | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

VUKANOVIĆ SE OBRUŠIO NA POSLANICU U INVALIDSKIM KOLICIMA MILICU IJAČIĆ: ‘Ustani pa reci’, poručio djevojci koja ne može da ustane na svoje noge 12 godina

Izvor: topportal | Datum:08.02.2023.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović danas se na sjendici Narodne skupštine grubo obrušio na poslanicu Milicu Ijačić (SNSD), svoju sugrađanku iz Trebinja, koja  inače kao invalidno lice u invalidskim kolicima dolazi na sjendice Skupštine.

Ijačić je na sjendici Skupštine izlagala o barijerama koje su smetnja za kretanje invalidnih osoba, a u toku njenoj izlaganja Vukanović je dobacivao i pitao za puteve u Hercegovni, ali se nije zasutavio na tome već je kazao: ”Ustani pa reci kakvi su putevi”. Uz to je dobacivao kako joj je pomagao.

”Ustala bih ja, ali na žalost ne mogu, ja sjedim već 12 godina”, kazala je Milica Ijačić.

Ona mu se zahvalila što je 2014. godine kada se za njeno liječenje sakupljala pomoć objavio tv prilog. ”Tada je cijela Hercegovna uključila i pomogla da odem na liječenje na Floridu. Uključili ste se i vi i zato vam se zahvaljujem”, kazala je Ijačić te poručila da je obaveza svakog poslanika da poštuje i vrijeđa kolege i čuva dostojanstvo Skupštine.

 
”Osoba koja nema dostojanstva nit osnovnog bontona. Niste mene uvrijedili Vukanoviću, uvrijedili ste vi sve osobe sa invaliditetom svojom nekulturom i bahatošću. U toku izlaganja o važnom problemu lica sa invaliditetom koja su višestruko diskriminisana nedostupnošću autobuskog saobraćaja dobacujete i spočitavate mi loše puteve u Hercegovini… Nek vam bude na sramotu… Ali nije prvi put da za vaše populističke poene koristite ovakve trikove. Branili ste pedofile, rugali se slabim i nemoćnim i starima zarad poena u kampanji…. Niste vi zaslužni za moj uspjeh… Zaslužna je moja porodica, pokret lica sa invaliditetom, SNSD Trebinje koji mi je dao punu podršku i vjetar u leđa i svi moji prijatelji koji su uz mene godinama…A na kraju za sve što sam postigla zaslužna sam sama jer me život naučio da budem BORAC kako me zove moj prijatelj Luka Petrović”, objavila je Ijačić na svojoj fejzbuk stranici.
 

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: