Reorganizacija trebinjskog sporta: Osniva se Sportsko društvo „Leotar“ | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Reorganizacija trebinjskog sporta: Osniva se Sportsko društvo „Leotar“

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.12.2016.

Trebinjski sportski kolektivi biće uskoro organizovani u Sportsko društvo „Leotar“, koje bi trebalo da organizaciono uveže i osnaži trebinjski sport, kvalitetnije odgovori potrebama klubova i smanji njihove troškove.

„Pomenuto društvo služiće isključivo kao nadzor i servis takmičarskim klubovima, ali neće imati upravljačka prava u sportskim kolektivima. Članovi društva moći će da budu svi trebinjski sportski kolektivi koji nose ime ‘Leotar’“, saopšteno je iz Gradske uprave nakon današnjeg sastanka inicijativnog odbora za osnivanje sportskog društva.

„Cilj nam je napraviti promociju sporta, izmijeniti trenutnu sliku sporta u našem gradu, te ojačati sve sportske organizacije“, izjavio je gradonačelnik Luka Petrović za pres službu Gradske uprave.

On je dodao da će biti formiran stručni savjet, sastavljen od dokazanih sportista evropskog i svjetskog kvaliteta porijeklom sa naših prostora, koji će ocjenjivati potencijal sportskih kolektiva i rad sportskog društva.

Takođe, kako je gradonačelnik istakao, potrebno je povezati Savez Istočne Hercegovine i sve srodne klubove unutar Hercegovine, te iskoristiti domaći kadar, a tek onda po potrebi uzimati ili angažovati kadar van Hercegovine.

Nakon višesatne rasprave na koju su pozvani svi trebinjski sportski kolektivi sa imenom „Leotar“ usaglašeno je da su naredni koraci formulisanje odluke o osnivanju, izrada statuta i formiranje sedmočlanog Upravnog odbora, te registracija društva.

Prisutni su usaglasili da je potrebno definisati nedostajuću infrastrukturu i na taj način obezbijediti bolje uslove za trening i takmičenje ovih klubova i napraviti troškovnik zajedničkih rashoda, kao što su – sistematski pregledi sportista, prevoz na gostujuće utakmice, troškovi domaćih utakmica u smislu kotizacije, sudijskih nadoknada i ostalih rashoda koji prate rad klubova.

Zajednički troškovi će se, kako je pojašnjeno, finansirati putem javnih nabavki kroz sportsko društvo što će omogućiti uštede. Zaključeno je i da ni jedan sportski kolektiv neće imati finansijskih problema da odigra utakmicu, jer će sportsko društvo preuzeti obaveze plaćanja svih takmičarskih troškova klubova u sportskom društvu.

 „Želio bih da istaknem da neće biti predsjednika upravnog odbora sportskog društva, već samo predsjedavajući na određeni vremenski period, koji će se rotirati prema dogovoru klubova. Postojaće generalni sekretar sportskog društva, koji će imati zadatak da komunicira sa Gradskom upravom, privrednim kolektivima i sportskim društvima, kao i sa savezima van Republike Srpske“, rekao je gradonačelnik Luka Petrović za pres službu Gradske uprave.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: