Na sastanku Dodika i Viškovića sa Ćurićem najavljeni brojni projekti u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Na sastanku Dodika i Viškovića sa Ćurićem najavljeni brojni projekti u Hercegovini

Izvor: Herceg RTV | Datum:22.03.2023.

Predsjednik RS Milorad Dodik i premijer Radovan Višković sastali su se sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Na sastanku je bilo riječi o važnim projektima. Višković je rekao da se gradi najsavremeniji zdravstveni centar bolnica u Trebinju, te dodao da projekat ide svojim tokom i da je prošli mjesec uplaćena prva rata za izgradnju. Istakao je da projekat izgradnje Aerodroma takođe ide svojim tokom, te da je u fazi izdavanja ekološke dozvole. 

 

Dodik je istakao da je Trebinje uspješna lokalna zajednica, te da su prioriteti energetika, poljoprivreda i turizam. Dodao je da je u planu izgradnja solarnih i novih vjetro elektrana. Dogiovorena je i realizacija izgradnje auto-puta i brze ceste od Trebinja do Višegrada, dodao je predsjednik Srpske.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da je u planu nastavak realizacije važnih projekata te da će se u narednom periodu raditi na izgradnji kongresnog centra sa sportskom dvoranom koji će finansirati grad i ERS.

Sastanku su prisustvovali direktor "Puteva" Milan Dakić, generalni direktor ERS-a Luka Petrović, ministar finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Minić, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, predsjednik Skupštine Dragolsav Banjak, zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković i potpredsjednik Skupštine Đorđe Miljanović.

 

Opširnije u Vijestima u 16.30h.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: