Održana druga redovna sjednica SO Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Održana druga redovna sjednica SO Nevesinje

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:30.12.2016.

Na 2. redovnoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje odbornici su većinom glasova usvojili Odluku o rebalansu budžeta za 2016. godinu i Odluku o privremenom finasiranju opštine Nevesinje za period 01.01.do 30.03.2017. godine.

Usvojeni je set odluka iz oblasti prostornog uređenja i stambeno-komunalnih poslova, a imenovana su stalna radna tijela SO Nevesinje i vršilac dužnosti Centra za socijalni rad.

U uvodnom izlaganju vršioca dužnosti načelnika za finansije Zorke Umićević objašnjeno je da su u odnosu na Nacrt rebalansa budžeta, u novom finansijskom dokumentu prihodi i rashodi za 2016. godinu smanjeni za 35.000 KM. Konačna verzija rebalansa budžeta u iznosu od 6.757.830 KM usvojena je sa 14 glasova „za“, pet „protiv“ i jedan uzdržani glas.

Odluka o privremenom finansiranju opštine u prva tri mjeseca 2017. godine usvojena je jednoglasno i privremeno finansiranje će se vršiti do visine ukupnih budžetskih prihoda ostvarenih u istom periodu prethodne fiskalne godine umanjenih za primljene grantove, primitke od banaka i dio primitaka za nefinansijsku imovinu.

Stopa poreza na nepokretnosti za 2017. godinu utvrđena je u visini od 0,17% od procijenjene vrijednosti. Usvojen je i Program zajedničke komunalne potrošnje koji je sačinilo Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, a odbornici su bez rasprave usvojili odluke o pristupanju izradi regulacionih planova „Botin“ i „Vjetroppark Grebak“. Dali su i saglasnost na inicijativu Boračke organizacije za izgradnju spomen obilježja na Trusini posvećenom ustanku pod nazivom „Treća antifašistička puška“.

Podršku odbornika dobili su Program rada zimske službe, Plan korištenja sredstava za realizaciju posebnih mjera zaštite od požara i Program rada Skupštine opštine za 2017. godinu. Na današnjem zasjedanju verifikovani su mandati novoizabranim odbornicima iz SNSD-a Neđu Miliniću i Miljanu Avdaloviću.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: