Poručeno sa prijema: Unaprijediti kvalitet i efikasnost rada u svim ustanovama i preduzećima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Poručeno sa prijema: Unaprijediti kvalitet i efikasnost rada u svim ustanovama i preduzećima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:05.01.2017.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović priredio je juče povodom novogodišnjih i božićnih praznika prijem za predstavnike institucija, javnih ustanova i preduzeća iz Trebinja, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Gradonačelnik Trebinja je na jučerašnjem sastanku predočio plan rada i razvoja Trebinja za tekuću 2017. godinu, ističući da je zbog višegodišnje dezorganizovanosti neophodno reorganizovati sistem rada u svim oblastima od javnog značaja, sinhronizovati djelovanje upravnih organa, javnih institucija i preduzeća, te povećati nivo efikasnosti rada u svim ustanovama.

Objasnivši da je želja vladajuće strukture da Trebinje krene putem razvoja i unapređenja kvaliteta života svih građana Trebinja, a za dobobit budućih naraštaja, gradonačelnik Petrović je naglasio da javne insitucije i preduzeća, odnosno njihovi rukovodioci, imaju ključnu ulugu u kreiranju bolje životne atmosfere u Trebinju, zajedno sa Gradskom upravom. Zbog toga je, kako Petrović ističe, okupljen kvalitetan tim mladih i obrazovanih ljudi, čiji će zadatak u narednom periodu biti da približe funkcionisanje Gradske uprave i javnih ustanova i preduzeća svim onim standardima koje su postavili napredni gradovi iz okruženja“, saopšteno je iz pres službe Grada Trebinja.

Gradonačelnik Petrović je, kako je rečeno, do marta mjeseca najavio i reorganizaciju trebinjskih mjesnih zajednica, a kojom bi trebalo da se uspostavi sistem u kome će problemi građana, preko mjesnih zajednica, biti direktno delegirani nadležnim ustanovama i institucijama.

„Petrović je na prijemu predočio i planove za 2017. godinu, od kojih se, u dijelu kapitalnih investicija, kao najvažniji izdvajaju rekonstrukcija prečistača otpadnih voda u Trebinju, te podrška izgradnji kompleksa Grad sunca i grad na Crkvini koji će u značajnoj mjeri doprinijeti turističkom razvoju grada. Pored ovoga, Petrović je napomenuo da je nedavno oformljen Agrarni fond koji će u narednom periodu raditi na razvoju poljoprivrede u smislu stručne pomoći poljoprivrednicima i podsticaju poljoprivredne proizvodnje“, navedeno je u saopštenju pres službe Gradske uprave.

Nakon prijema za predstavnike javnih ustanova i preduzeća, priređen je i susret sa predstavnicima udruženja građana i sportskih društava, na kome je, kako je navedeno, bilo riječi o aktuelnoj problematici ovih organizacija.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: