Obilježavanje 148 godina od ustanaka srpskog naroda u Hercegovini - Nevesinjske puške (FOTO/VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Obilježavanje 148 godina od ustanaka srpskog naroda u Hercegovini - Nevesinjske puške (FOTO/VIDEO)

Izvor: rtrs | Datum:09.07.2023.

U selu Krekovi u toku je obilježavanje 148 godina od ustanaka srpskog naroda u Hercegovini - Nevesinjske puške.

 

Kod spomen-obilježja ustanicima služen je parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježje.

Vijenac je u ime institucija Srpske položio predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković u pratnji ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića i savjetnika srpskog člana i predsjedavjuće Predsjedništva BiH Boška Tomića.

Na spomen-obilježje ustanicima vijenac je u ime institucija Srbije položio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u pratnji generalnog konzula Srbije u Mostaru Vase Gujića.

Cvijeće su položile i delegacije poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH LJubica Miljanović, predstavnici Nevesinja i drugih hercegovačikih opština, načelnici opština Nikšić Marko Kovačević i Plužine Slobodan Delić, udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a.

https://arh4.rtrs.tv/arhiva/2023/07/09/tvclip058368.mp4

Obilježavanju prisustvuju premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, savjetnik srpskog člana i predsjedavjuće Predsjedništva BiH Boško Tomić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, generalni konzul Srbije u Mostaru Vaso Gujić, šef Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju Miodrag DŽudžalija, načelnici opština Nikšić Marko Kovačević i Plužine Slobodan Delić.

Obilježavanju prisustvuju i predstavnici Nevesinja, Trebinja, Gacka, Bileće, Kalinovika, Istočnog Mostara, LJubinja i Berkovića, delegacija Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: