Novi obrt u opoziciji: Vukanović spreman da podrži Trivićevu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Novi obrt u opoziciji: Vukanović spreman da podrži Trivićevu

Izvor: hercegovina press | Datum:10.08.2023.

Apsolutno se slažem da je Stanivuković izdao narod, prešao na drugu stranu, iznevjerio obećanja i očekivanja ljudi, i da ne može računati na bilo kakvu podršku onih koji su mu bili ključni saveznici dok nije postao gradonačelnik.

To kaže lider liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, komentarišući izjavu predsjednice NF, Jelene Trivić, da Draško Stanivuković ne može imati njenu podršku na idućim lokalnim izborima.

Trivićeva je još poručila da postoji mogućnost da se i ona kandiduje za gradonačelnika Banjaluke.

– Većina građana Banjaluke je protiv režima, pokazalo se to i 2018. i 2020. i 2022. godine, ali su mnogi razočarani, pali u apatiju nakon sramne simbioze i jeftinih predstava Stanivukovića, postali apstinenti i to je veliki problem jer nakon izdaje Stevandića, Čavića pa Stanivukovića, tri posljednja kandidata opozicije za gradonačelnika, teško je vratiti povjerenje naroda. Najbolje rješenje u ovom trenutku bio bi referendum i opoziv, jer bi se pokazalo da Stanivuković nema podršku naroda, ali nažalost od toga nema ništa jer SNSD ima većinu u Skupštini grada, a Dodik, Gorica, Igor i prva familija Srpske neće dozvoliti opoziv jer im treba upravo ovakav gradonačelnik koji sve sluša, radi za njih, a loše stvari i ogorčenje se fakturiše opoziciji – kaže Vukanović za Srpskainfo.

A kada je riječ o potencijalnoj kandidaturi Trivićeve?

– Što se tiče najavljene kandidature Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke, o tome se može razgovarati, treba naći konsenzus, ali ona nema nikakvih dilova sa režimom i može dobiti našu podršku – poručuje Vukanović.

Srpskainfo


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: