Bivši NDP-ovci osnovali novu stranku: Snaga Hercegovine za snažniju regiju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bivši NDP-ovci osnovali novu stranku: Snaga Hercegovine za snažniju regiju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.01.2017.

Snaga Hercegovine je novoformirana regionalna politička organizacija vezana za izbornu jedinicu 9, kojoj će ekonomski interesi Hercegovine biti središnja tačka političkog djelovanja, rečeno je danas na prvom predstavljanju stranke u Trebinju.

Prema riječima Slobodana Šarabe, koordinatora za formiranje stranke, Snaga Hercegovine će afirmisati regionalnu politiku, u njenom ekonomskom, a ne političkom aspektu, a kao „izraz revolta zbog veoma loše banjalučke politike prema našoj regiji“, te iz potrebe da o perspektivama i ekonomskim interesima regije „razmišljamo hercegovačkom, a ne banjalučkom glavom“.

Stranački kadar, kako je dodao, čine najvećim dijelom bivši članovi hercegovačkih odbora Narodnog demokratskog pokreta „nezadovoljni i duboko razočarani politikom centrale ove stranke prema Hercegovini i odborima stranke u regiji“.

On je rekao da je osnivačka skupština Snage Hercegovine održana 9. januara u Bileći, da su do sada formirani četiri lokalna inicijativna odbora – u Trebinju, Bileći, Nevesinju i Ljubinju, te da narednih dana predstoje aktivnosti na organizovanju stranke u ostalim hercegovačkim opštinama.

Snaga Hercegovine ima i dva odbornička mandata – Danka Radmilović je dio skupštinske većine Saveza za promjene u Bileći, dok je Dragan Milojević u većini suprotne političke opcije u ljubinjskoj skupštini.

Šaraba pojašnjava da lokalni odbori Snage Hercegovine, bez ičijeg nametanja, imaju autonomiju da sami procijene situaciju u svojoj sredini i odaberu pravac političkog djelovanja, te da u Trebinju stranka neće biti dio nijednog političkog bloka, birajući treći put, što je i ranije bio izbor gradskog odbora NDP-a.

Vodićemo konstruktivnu politiku, a to znači ukazivati na probleme i predlagati kvalitetna rješenja, pritom spremni da pohvalimo sve ono što je dobro, ali i da kritikujemo ono što smatramo da je loše“, rekao je Šaraba.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: