'Lista za pravdu i red' protiv uređenja Mrkonjića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

'Lista za pravdu i red' protiv uređenja Mrkonjića

Izvor: Herceg TV | Datum:17.08.2023.

Naime, na današnjoj sjednici, skupštinska većina stavila je dodatnu tačku na dnevni red -  Pokretanje izrade regulacionog plana mjesta Mrkonjići i imenovanje stručnog savjeta za praćenje regulacionog plana.

Na samom početku usvajanja dnevnog reda, odbornik Liste za pravdu i red, Dajana Milišić, je oštro reagovala, željeći da se te tačke skinu sa dnevnog reda.

Skupštinska većina to nije prihvatila, usvojila je pomenute tačke.

Prilikom otvaranja tačke dnevnog reda i rasprave o istoj, odbornik SNSD-a, Luka Petrović, je komentarisao da je to prvi put u istoriji, da se neko usudio da se suprotstavi Mrkonjićima, rodnom mjestu svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Na to je reagovala, odbornica Milišić, koja je rekla da ona nije bila protiv izgrade plana, već protiv imenovanja stručnog savjeta. Gospodin Petrović je odgovorio: " U prethodnoj tački ste rekli kako znate da se ne može regulacioni plan izglasati bez stručnog savjeta, i naveli ste primjer kako je regulacioni plan u mjestu Todorići pao bez imenovanja stručnog savjeta. To znači da ste imali lošu namjeru, a nije bilo u pitanju neznanje. "

Nakon diskusije i argumentacije, odbornici Liste za pravdu i red su ipak glasali. 

Podsjećamo, za skidanje pomenute tačke sa dnevnog reda glasali su odbornici Liste za pravdu i red i Narodnog fronta, dok odbornik SDS-a ,Ilija Mastilović, nije glasao protiv. Odluka skupštinske većine na kraju je bila jednoglasna.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: