Imenvano novo rukovodstvo MSD-a: Ivona Pejašinović nova predsjednica, Slađan Orbović potpredsjednik | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Imenvano novo rukovodstvo MSD-a: Ivona Pejašinović nova predsjednica, Slađan Orbović potpredsjednik

Datum:11.09.2023.

Proteklog vikenda na Jahorini je održan trodnevni kamp Mladih socijaldemokrata 'eMeSDijada 2023' koji je okupio blizu 600 mladih aktivista iz čitave Republike Srpske i FBiH.

Ivona Pejašinović iz Laktaša izabrana je danas na Jahorini za predsjednika Mladih socijaldemokrata, a učesnici izborne konferencije izabrali su i članove Glavnog odbora MSD-a.

Mladi socijaldemokrati su nosioci promocije zdravih stilova života i određenih projekata čiji je cilj podrška mladima, poručila je danas novoizbrani predsjednik Mladih socijaldemokrata Ivona Pejašinović.

“Cilj nam je da vratimo program podrške zapošljavanja mladim ljudima, takođe i `Startap`. Smatramo da treba da brinemo o mladim preduzetnicima”, izjavila je Pejašinovićeva.

SNSD ima omladinski pogon. Lider stranke Milorad Dodik kaže da je ponosan što su mladi SNSD-a dali već nekoliko ministara, načelnika, gradonačelnika. Čestitao je Ivoni Pejašinović, navodeći da je pokazala programsko jedinstvo na ciljevima koji su veoma osmišljeni i danas, na iizbornoj konferenciji i predočeni.

“Generacija u otadžbinskom ratu i mi koji smo poslije toga rukovodili Republikom Srpskom bili smo suočeni sa puno izazova, mnogo problema, puno neprijateljskog okruženja i sa puno toga što smo nosili iz prošlosti. Želimo da mlade generacije oslobodimo toga”, naglasio je Dodik.

Učesnici konferenciji jednoglasno su usvojili Poslovnik o radu, izvještaj o radu Privremenog Glavnog odbora, odluku o unutrašnjoj organizaciji, te Programske platforme MSD-a.

Za potpredsjednika Mladih socijaldemokrata za IJ9 izabran je Slađan Orbović ispred GrO Mladih socijaldemokrata Trebinje


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: