Borjan objavio kompletan snimak, evo šta se dešavalo na konferenciji koja je posvađala opoziciju (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Borjan objavio kompletan snimak, evo šta se dešavalo na konferenciji koja je posvađala opoziciju (VIDEO)

Izvor: Trebinjedanas | Datum:15.10.2023.

,,Nemam ambiciju da budem zajednički kandidat opozicije u Trebinju, Nebojša Vukanović je trebao da preuzme odgovornost i da bude kandidat za gradonačelnika u Trebinju, kao što će Narodni front u Banjaluci za gradonačelnika kandidovati svog najjačeg kandidata, Jelenu Trivić."

Riječi su koje je, između ostalog, rekao predsjednik trebinjskog Narodnog fronta Saša Borjan na spornoj konferenciji za medije koja je posvađala opozicionare u Trebinju, a koju je Nebojša Vukanović lider pokreta "Za pravdu i red" napustio.

Vukanović je dan kasnije optužio Borjana da je „pogazio dogovor i potrudio se da dodatno zatruje odnose u opoziciji“.

Oglasio se i Borjan koji je pojasnio zbog čega je rekao ono što je rekao na pomenutoj konferenciji za medije.

On je objavio i snimak svoje izjave sa navedene konferencije uz poruku kako je u javnosti puštan samo njen dio, a ne potpuna izjava.

Borjan kaže da je na konferenciji u Trebinju otvoreno i argumentovano govorio o političkim odnosima unutar opozicije, te o potrebi promjene političkih narativa prema Narodnom frontu koji su varirali od nedobronamjernih do narativa mržnje, po njegovom ličnom uvjerenju.

Borjan kaže da se postavlja legitimno pitanje ko suštinski ruši opoziciju te pogoduje režimu on ili Nebojiša Vukanović, da li oni koji govore istinu ili oni koji spinovanjem javnosti, zamjenom teza žele po sopstvenoj želji da kreiraju mišljenje javnog mnjenja.

,,Svjestan sam da su istinite tvrdnje iza kojih odgovorno stojim zasmetale Nebojši Vukanoviću, ali isto tako su članovima Narodnog Fronta i meni lično zasmetale neistine koje on govori o nama" navodi Borjan.

,,Samo istiniti i fer odnosi mogu biti put ka istinskom ujedinjenju opozicije ako zaista želimo da pravimo bolju državu. Zanimljivo da pet mjeseci negativne kampanje protiv NF, bezbroj negativnih članaka, 15 video zapisa koji obiluju narativom mržnje pojedinci žele u javnosti predstaviti kao politički prihvatljivo ponašanje, a jedna pres konferencija gdje se oči u oči kažu argumenti naziva skandalom " kaže Borjan.

On ističe da za njega nije normalno ako neko bez imalo osnova kaže da ga NF, Jelena Trivić i on ucjenjuju, a onda dan kasnije poziva na saradnju i dobre odnose. Borjan kaže da to zaista nije sistem vrijednosti kojem on pripada.

On dalje navodi da NF nije remetilački faktor u opoziciji, iako ih tako u kontinuitetu politički oponenti pokušavaju predstaviti, ali „pomrsiće račune i režimu i svim onima čije namjere u toj borbi nisu čiste“.

– U to budite sigurni. Pogledajte pažljivo cijeli video zapis, a ne samo dio kako su neki objavili, te procijenite da li je ijedan argument neutemeljen – napisao je Borjan na društvenim mrežama.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: