REMONT HE 'TREBINJE 1' ZAVRŠEN PRIJE ROKA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

REMONT HE 'TREBINJE 1' ZAVRŠEN PRIJE ROKA

Izvor: het | Datum:30.10.2023.

Redovni godišnji remont agregata i postrojenja u HE „Trebinje 1“ završen je danas 30. oktobra tj. dva dana prije planiranog roka.

Svi remontni radovi na agregatima i postrojenjima planirani Planom redovnog godišnjeg remonta izvedeni su u sopstvenoj režiji, korištenjem sopstvene radne snage, odnosno radnika Pogona HE „Trebinje 1“.

„Pored gore pomenutih radova izvedeni su i značajni radovi od strane trećih lica na osnovu potpisanih ugovora, a sve u terminima planiranim za redovni godišnji remont, čak i kraćim, što je u trenutnim okolnostima od izuzetne važnosti za cijeli EES Republike Srpske. Od značajnijih radova vrijedi istaći radove na servisiranju servomotora ulaznih građevina agregata I i II, radove na zamjeni upravljačkog dijela sistema pobude generatora II, ispitivanja generatorskih, transformatorskih i dalekovodnih zaštita, ispitivanja sigurnosnih ventila na posudama pod pritiskom, ispitivanja naponskih i strujnih mjernih transformatora i odvodnika prenapona u 220 KV postrojenju…“, rekao nam je dipl. inž. Nikola Tubić, rukovodilac HE „Trebinje 1“.

Tubić je istakao i da se remont može ocijeniti vrlo uspješnim, kako zbog obima i kvaliteta obavljenih radova u periodu remonta, značaja obavljenih radova i ispitivanja na generatorima i opremi, tako i činjenicom da su otklonjene određene nepravilnosti i smetnje u pogonu koje su primijećene u prethodnom periodu, a što će sve zajedno rezultirati još većom pouzdanosti i stabilnosti u redu elektrane.

Podsjećamo da je remont HE „Trebinje 1“ počeo 4. septembra, a radovi su u potpunosti izvedeni u skladu sa planom godišnjeg remonta za 2023. godinu.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: